Mesaj emoționant transmis de Regina Angliei pentru Emma Răducanu, noua campioană de la US Open

Mesaj emoționant transmis de Regina Angliei pentru Emma Răducanu, noua campioană de la US Open

Tânăra sportivă cu origini românești Emma Răducanu, cea care reprezintă Marea Britanie și are doar 18 ani, a triumfat sâmbătă seara în finala de la US Open după un meci electrizant.

Răducanu, noul număr 23 mondial WTA, a trecut de Leylah Fernandez din Canada cu scorul de 6-4, 6-3, aducându-și în cont și suma uriașă de 2,5 milioane de dolari.

După partidă, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, dar și ducii de Cambridge, William și Catherine, au felicitat-o pe talentata și tânăra tenismenă, care a adus primul titlu de Grand Slam pentru tenisul feminin britanic de la Virginia Wade încoace, din 1977 mai exact.

”Te felicit pentru succesul obținut la Campionatul de tenis Open al Statelor Unite. Este o realizare remarcabilă la o vârstă atât de fragedă și este o dovadă a muncii și dedicării tale! Nu mă îndoiesc că performanța ta remarcabilă și a adversarei tale, Leylah Fernandez, va inspira următoarea generație de jucători de tenis. Îți transmit cele mai calde urări de bine ție și numeroșilor tăi susținători” , se arată în mesajul oficial postat de Casa Regală din Marea Britanie.

Emma Răducanu are o mamă din China și un tată român, iar ea reprezintă acum Marea Britanie, un caz oarecum similar cu cel al Biancăi Andreescu, și ea campioană la US Open, dar care joacă pentru culorile Canadei.

D.A.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Lovitură financiară dată de Emma Răducanu la US Open, după primul trofeu de Mare Șlem din carieră, la doar 18 ani

Mesajul transmis de Simona Halep la capătul victoriei obținute de Emma Răducanu în finala de la US Open

Patru angajați ai CNAIR au fost reținuți. Sunt acuzați că ar fi jefuit doi oameni care au murit într-un accident rutier

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!