Polonia nu dorește să mai joace meciul de baraj cu Rusia, pentru Cupa Mondială. Decizia căpitanului Lewandowski

Polonia nu dorește să mai joace meciul de baraj cu Rusia, pentru Cupa Mondială. Decizia căpitanului Lewandowski

Rusia este pe cale să își piardă posibilitatea de a mai lupta pentru calificarea la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar 2022, deși era pe loc de baraj, urmând ca în luna martie să fi disputat acasă un meci cu Polonia.

UEFA a decis deja că toate meciurile care trebuiau să aibă loc în Rusia, vorbim de meciuri internaționale sau meciuri ale echipelor de club, să aibă loc în altă țară, pe teren neutru. Totuși, chiar și așa, Polonia tocmai a anunțat că „nu intenţionează să joace meciul de baraj” pentru Cupa Mondială împotriva Rusiei, programat la 24 martie.

ADVERTISING

„Destul cu vorba, este timpul să acţionăm. Din cauza escaladării agresiunii Federaţiei Ruse în Ucraina, echipa Poloniei nu intenţionează să joace meciul de play-off împotriva echipei Rusiei”, a scris Cezary Kulesza, președintele Federației Poloneze de fotbal.

Federația poloneză va discuta și cu federația cehă și cu cea suedeză, pentru a prezenta un punct comun către FIFA. Învingătoarea din meciul Cehia - Suedia va juca cu învingătoarea partidei Polonia - Rusia pentru un loc la Cupa Mondială.

„Tot ceea ce este frumos în sport este opusul a ceea ce aduce războiul. Pentru toţi oamenii care preţuiesc libertatea şi pacea, acesta este un moment pentru solidaritate cu victimele agresiunii militare din Ucraina”, a fost și mesajul căpitanului Poloniei, marele atacant de la Bayern, Robert Lewandowski.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În urma celor trei zile de invazie rusă în Ucraina au murit până acum, la ultimul bilanț, 198 de oameni, inclusiv trei copii. Alte 1.115 persoane au fost rănite, inclusiv 33 de copii.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!