Patronul Universității Craiova cere de urgență introducerea VAR în Liga 1

Patronul Universității Craiova cere de urgență introducerea VAR în Liga 1

Patronul Universității Craiova, Mihai Rotaru, cere de urgență introducerea și implementarea sistemului video de arbitraj, VAR pe scurt, în Liga 1, după un nou meci făcut praf de arbitri, meciul pierdut de olteni sâmbătă seara, 0-1 cu Chindia.

Oaspeții au cerut de două ori penalti, una dintre fazele incriminate fiind foarte clară, cea în care Andrei Ivan a fost faultat dur de către Marco Dulca, dar centralul Istvan Kovacs a lăsat jocul să continuie.

Liga 1: Chindia o învinge pe Craiova

După joc, Rotaru a intervenit în direct la televiziunea DigiSport, spunând că introducerea VAR este una obligatorie în campionatul României: ”Cu siguranță VAR e un ”must”, trebuie toată lumea să se concentreze și să contribuie în acest sens. Înțeleg că joia viitoare toate cluburile se întâlnesc la LPF pentru a discuta acest aspect. Pentru instruirea arbitrului e dificil, dar pentru implementarea VAR și Liga trebuie să contribuie. De ce spun că e dificil, e greu să instruiască, una e în subordinea celeilalte.

ADVERTISING

Și Liga trebuie să contribuie. La instruirea arbitrului mi se pare complicat să plătești tu, dar pentru tehnologie și toate cele, sunt de acord, Liga trebuie să atragă aceste fonduri, iar FRF să instruiască arbitrii, de fapt Comisia Centrală a Arbitrilor, care e în subordinea Federației. Tot ce ține de infrastructură trebuie să fie susținut de Ligă”, a sunat declarația făcută de Rotaru pentru DigiSport.

Chindia a trecut de Craiova cu 1-0, gol marcat de Iacob în minutul 79, după ce același fotbalist ratase un penalti șapte minute mai devreme.

REZUMAT: Chindia Târgovişte - Universitatea Craiova 1-0. Eşec greu pentru olteni

Craiova rămâne pe 3 în Liga 1, cu 47 de puncte, în spatele rivalelor FCSB și CFR Cluj, ambele cu 51 de lungimi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

D.A.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

CFR Cluj dă o lovitură pe piața transferurilor

Lecția lui și despre Nicușor Dan. Decontul trădării

Două dintre fetele lui Maradona, audiate de procurori în cazul morții starului argentinian

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!