Două dintre fetele lui Maradona, audiate de procurori în cazul morții starului argentinian

Două dintre fetele lui Maradona, audiate de procurori în cazul morții starului argentinian

Gianinna şi Jana, două dintre cele cinci fete ale lui Diego Maradona, au fost audiate vineri în cadrul anchetei de omor din culpă deschisă de procurori pentru a se determina dacă pot fi reţinute responsabilităţi legate de cazul decesului starului argentinian din luna noiembrie, transmite AFP.

Gianinna, 31 ani, şi Jana, 24 ani, au fost convocate de procurorul din San Isidro, o suburbie a capitalei argentiniene, pentru a fi interogate ”despre probleme specifice care au apărut în cursul anchetei”, conform unei surse citată de agenţia Telam.

ADVERTISING

Giannina a sosit la audiere însoţită de mama ei şi fosta soţie a lui Maradona, Claudia Villafane, şi de un avocat. Ea a ieşit după trei ore, dar nu a făcut declaraţii.

Jana, fiica lui Maradona cu Valeria Sabalain, a depus mărturie după sora ei şi a părăsit biroul procurorului tot fără a face declaraţii.

Justiţia argentiniană încearcă să stabilească dacă a existat o eventuală neglijenţă sau imprudenţă în ceea ce priveşte tratamentul medical administrat lui Maradona, decedat pe 25 noiembrie, în urma unui stop cardiac.

ADVERTISING

Ancheta i-a vizat iniţial pe neurochirurgul Leopoldo Luque şi psihiatra Agustina Cosachov. Ea a fost extinsă la un psiholog şi doi infirmieri (un bărbat şi o femeie) care erau la căpătâiul lui Maradona, iar de acum sunt cercetate şi alte două persoane: coordonatorul acestor infirmieri şi un medic coordonator al spitalizării la domiciliu.

Pe 8 martie, procurorul va convoca o comisie medicală de experţi, pentru a înţelege mai bine lanţul de responsabilităţi. Comisia va fi alcătuită din nouă experţi oficiali, printre care medicii legişti care au efectuat autopsia şi specialişti din diverse discipline medicale.

ADVERTISING

Iată ce mai poți citi astăzi pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇