Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep, reacție tranșantă despre excluderea sportivilor din Rusia și Belarus: O decizie șocantă

Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep, reacție tranșantă despre excluderea sportivilor din Rusia și Belarus: O decizie șocantă

Patrick Mouratoglou, noul antrenor al Simonei Halep, are și el o reacție față de decizia luată recent de organizatorii de la Wimbledon, aceea de a exclude sportivii ruși și bieloruși din cauza invaziei Ucrainei, un război care durează de fix 60 de zile.

Antrenorul francez este în acord cu liderul mondial ATP Novak Djokovici și spune că nu crede că aceasta e cea mai bună soluție de luat, ba mai mult, caracterizează decizia oficialilor englezi drept una „foarte șocantă”.

Tehnicianul afirmă că deja mai mulți sportivi din Rusia și Belarus s-au delimitat de acest război al lui Puțin și că ar putea exista modalități mult mai bune pentru a găsi cumva un soi de solidaritate față de poporul ucrainean:

ADVERTISING

„Interzicerea jucătorilor ruși și belaruși la Wimbledon este o decizie foarte șocantă pentru mine. Simt că oamenii responsabili cu Wimbledon au fost sub o presiune uriașă din partea guvernului. Așa cum zicea Novak - și sunt de acord cu el 100% - politica și sportul nu trebuie să se amestece.

Novak Djokovici, reacție radicală după decizia interzicerii sportivilor din Rusia și Belarus la Wimbledon

Cred că toată lumea sportului a transmis că nu este de acord cu decizia, inclusiv forurile care-l guvernează, ATP și WTA, care au spus de asemenea că nu sprijină deloc decizia. Lăsați politica politicienilor! Prietenia de care rușii și ucrainenii sau belarușii și ucrainenii pot da dovadă în circuit este mult mai puternică decât o astfel de decizie, una negativă, care-i rănește și care-i pune la colț, care spune «sunt oameni răi»”, a declarat Mouratoglou, în cadrul unor clipuri video distribuite pe pagina sa de Instagram.

ADVERTISING

O soluție pe care Mouratoglou, antrenor și al Serenei Williams sau al lui Stefanos Tsitsipas, o oferă pentru ieșirea din acest impas este ca sportivii ruși și bieloruși să-și doneze toți banii din premiile câștigate la Wimbledon victimelor acestui război crud: „Imaginați-vă că un jucător din Rusia sau Belarus câștigă Wimbledon și își donează toți banii către victimele din Ucraina. Cred că mesajul transmis astfel ar fi de un milion de ori mai puternic decât interzicerea lor”.

Primul turneu unde Simona Halep îl va avea alături pe Mouratoglou, fost analist TV la EuroSport, va fi cel de la Madrid, începând cu 26 aprilie.

ADVERTISING

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!