Novak Djokovici, reacție radicală după decizia interzicerii sportivilor din Rusia și Belarus la Wimbledon

Novak Djokovici, reacție radicală după decizia interzicerii sportivilor din Rusia și Belarus la Wimbledon

Liderul mondial ATP, sârbul Novak Djokovici a luat o poziție fermă după ce organizatorii de la Wimbledon au anunțat că sportivii din Rusia și Belarus nu vor avea voie să participe la turneul londonez, având în vedere invazia Rusiei în Ucraina de 60 de zile.

Marele campion de Mare Șlem și-a reiterat fermul dezacord în ceea ce privește această decizie abuzivă, în opinia sa, el precizând că mereu jucătorii de tenis au avut acces la toate turneele în funcție numai de clasarea lor, și nicidecum în funcție de naționalitatea pe care o au.

ADVERTISING

„Consider că nu era necesară suspendarea tuturor sportivilor, nu mă refer doar la jucătorii de tenis. Ei nu contribuie la ceea ce se întâmplă în război. Îi împiedicaţi să îşi exercite dreptul de a concura în sport. Jucătorii evoluează în funcţie de clasarea lor, nu de naţionalitate, iar Wimbledon a încălcat această regulă”, a spus Djokovici, potrivit cotidianului francez Le Figaro.

Turneul de la Wimbledon va avea loc între 27 iunie și 10 iulie, iar excluderea se referă și la turneele premergătoare celui de la All England Club, precum cele de la Birmingham, Eastbourne sau Queens.

Această decizie a fost ferm criticată și de către forurile mondiale ATP și WTA.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!