Djokovic condamnă decizia organizatorilor Wimbledon de a interzice tenismenii din Rusia și Belarus

Djokovic condamnă decizia organizatorilor Wimbledon de a interzice tenismenii din Rusia și Belarus

Novak Djokovic a criticat decizia organizatorilor Wimbledon de a interzice tenismenii din Rusia și Belarus la ediția din acest an a Grand Slam-ului britanic.

Liderul clasamentului ATP consideră că sportivii din cele două țări n-au nicio vină pentru invazia din Ucraina.

"Voi fi întotdeauna primul care condamnă războiul. Fiind copil al războiului, știu ce fel de traumă emoțională lasă un război. Noi, în Serbia, am trecut prina asta în 1999", a spus Djokovic.

"Oamenii obișnuiți suferă întotdeauna. Am avut multe războaie în Balcani. Acestea fiind spuse, nu pot susține decizia organizatorilor Wimbledon. Nu este vina sportivilor. Când politica interferează cu sportul, în cele mai multe cazuri nu iese bine", a adăugat campionul de anul trecut de la Wimbledon.

ADVERTISING

De asemenea, fosta mare tenismenă Martina Navratilova nu este de acord cu hotărârea luată miercuri.

"Tenismenii ruși și belarusi, unii și-au exprimat chiar și-au vocalizat opoziția față de război. Singura opțiune, așadar, acum pentru ei de a juca ar fi să-și părăsească țara. Este ceva ce a trebuit să fac în 1975, din cauza unui regim totalitar și acum le cerem să facă la fel, din cauza politicii, din cauza opticii. Înțeleg interzicerea echipelor, desigur, care reprezintă țările, dar la nivel individual, cred că este greșit", a spus Navratilova într-un interviu acordat LBC Radio.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Organizatorii competiţiei din capitala Marii Britanie au anunțat, miercuri, că au luat decizia de a interzice prezența tenismenilor din Rusia și Belarus ca răspuns la invadarea Ucrainei.

27 iunie - 10 iulie este perioada în care se va disputa Wimbledon 2022.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇