Kremlinul, furios după ce sportivii ruși au aflat că vor fi interziși la Wimbledon: "Acest lucru este inacceptabil"

Kremlinul, furios după ce sportivii ruși au aflat că vor fi interziși la Wimbledon: "Acest lucru este inacceptabil"

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a criticat vehement interdicția pe care sportivii ruși o vor primi la Wimbledon 2022.

Dmitry Peskov spune că sportivii au devenit ostatici ai prejudecăților politice.

"Ținând cont că Rusia este o ţară puternică în tenis, competiţiile vor avea de suferit din această cauză. Încă o dată ei îi fac pe sportivi ostatici ai prejudecăţilor politice, ai intrigilor politice. Acest lucru este inacceptabil. Sper că jucătorii nu îşi vor pierde forma fizică", a spus Dmitry Peskov pentru AFP.

ADVERTISING

Tenismenii din Rusia și Belarus nu vor avea voie să participe la Wimbledon 2022 din cauza războiului început de Vladimir Putin în Ucraina.

Informația a fost publicată de Reuters, care citează surse ale Sportico. Va fi o premieră în tenis de la începutul războiului, în condițiile în care singura sancțiune luată până acum în competițiile individuale a fost eliminarea drapelului Rusiei și al Belarusului din dreptul numelui sportivilor ce reprezintă acestei țări.

Decizia ar urma să-i afecteze din plin pe Daniil Medvedev (locul 2 ATP) și Andrey Rublev (locul 8 ATP). De asemenea, la feminin Anastasia Pavlyuchenkova, jucătoare care a contestat vehement războiul din Ucraina, ocupă locul 15 WTA.

ADVERTISING

Anterior, Rusia și Belarus au fost suspendate de ITF din Cupa Davis și Billie Jean King Cup.

Wimbledon 2022 se va disputa între 27 iunie și 10 iulie.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!