O tenismenă cunoscută contestă clasamentul WTA - ce schimbări s-au produs

O tenismenă cunoscută contestă clasamentul WTA - ce schimbări s-au produs

Jucătoarea tunisiană Ons Jabeur a afirmat că nu este de acord cu noul mod în care se realizează clasamentul WTA.

Jabeur afirmă că nu i se pare normal că în ierarhia mondială să fie luat în calcul cel mai bun rezultat din sezonul precedent sau din actualul.

"Nu mi se pare deloc corect cum arată noul sistem de realizare a clasamentului. Eu vreau să îmi îmbunătățesc clasamentul de anul trecut. Jucam cu adevărat bine la începutul anului și vreau să continui așa, am un plan pe termen lung și vreau să realizez multe lucruri", a afirmat Jabeur pentru The National.

ADVERTISING

Odată cu reînceperea turneelor de tenis, WTA va renunța la clasamentul realizat pe baza rezultatelor din ultimele 52 de săptămâni.

Astfel, dacă o jucătoare refuză să participe la un turneu, ea nu va pierde punctele câștigate la ediția de anul trecut. Dacă avea de apărat 200 de puncte WTA, ea va rămâne cu acestea chiar și dacă nu va participa.

În schimb, dacă va merge și va concura, se va lua în calcul cel mai bun rezultat. Spre exemplu, dacă anul acesta a făcut 100 de puncte, ea va rămâne cu cele 200 de anul trecut. Dar dacă ar face 300 de puncte, i se vor adăuga acestea în clasament.

ADVERTISING

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate știrile din sport de pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇