Peripețiile trăite de arbitrul acuzat că a dezavantajat-o constant pe Simona Halep

Peripețiile trăite de arbitrul acuzat că a dezavantajat-o constant pe Simona Halep

Arbitrul francez Kader Nouni, acuzat adesea că a dezavantajat-o pe Simona Halep, a povestit, într-un interviu acordat WTA, peripețiile trăite la începutul carierei.

„În timpul primei mele deplasări externe am ajuns la Montreal și Boston. După ce am părăsit orașul Boston, mi-am piedut pașaportul. Ploua foarte puternic și cineva l-a găsit sub o banca și l-a returnat. Prima mea călătorie putea fi un coșmar, dar, din fericire, nu s-a întâmplat asta”, a spus Nouni pentru site-ul WTA.

Nouni a trecut peste acel moment și își aduce aminte cu plăcere de toate clipele trăite în circuit în ultimii 12 ani.

ADVERTISING

"Sunt 12 ani de când WTA mi-a dat șansa să lucrez cu ei și sunt foarte fericit să fac parte din acest grup. Am fost norocos să fac parte din acest grup și îmi doresc să continui încă un deceniu. Este o echipă bună și avem o relație foarte bună. Am mulți prieteni peste tot", a adăugat Nouni.

Kader Nouni, acuzat că a dezavantajat-o constant pe Simona Halep

În ultimii ani, Kader Nouni a fost acuzat adesea că a dezavantajat-o pe Simona Halep. De referință sunt finala de la Roland Garros 2014 cu Maria Sharapova, semifinala de la Wimbledon 2014 cu Eugenie Bouchard și sfertul de finala de la Wimbledon 2017 cu Johanna Konta.

ADVERTISING

"Arbitrul a lăsat jocul să curgă în favoarea Sharapovei. I-a dat un avertisment pentru tragere de timp abia pe finalul meciului. Ar fi trebuit să facă treaba asta la începutul setului întâi și, cu siguranță, alta ar fi fost presiunea pe Sharapova și altul ar fi fost timpul de recuperare între puncte. Sunt convins că rezultatul ar fi fost altul", a spus George Cosac, fostul președinte al Federației Române de Tenis, despre finala cu Sharapova de la Roland Garros 2014, la Telekom Sport.

De asemenea, în semifinala de la Wimbledon 2014 cu Eugenie Bouchard, Simona a avut un dialog în contradictoriu cu Nouni pe teren. Arbitrul a luat trei decizii la rând împotriva Simonei, iar sportiva noastră i-a demonstrat prin challenge că a greșit. De asemenea, Nouni nu a penalizat-o pe Bouchard pentru că a discutat cu antrenorul în timpul meciului.

ADVERTISING

Apoi, după sfertul de finală pierdut la Wimbledon 2017 în fata Johannei Konta, Simona a avut din nou motive de nemulțumire la adresa lui Nouni.

"La ultimul punct, o doamnă a țipat din tribune. Am crezut că punctul se va repeta. În plus, pauza dintre seturi luată de Johanna nu a fost de doar patru minute. Arbitrul mi-a spus că nu poate face nimic. Am crezut că rămân înțepenită pe scaun", a comentat Simona.

Citește și alte articole interesante de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe SpotMedia.ro


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!