Novak Djokovici s-a apropiat de Ilie Năstase într-un clasament negativ din ATP, după eșecul usturător de la Viena

Novak Djokovici s-a apropiat de Ilie Năstase într-un clasament negativ din ATP, după eșecul usturător de la Viena

Tenismenul sârb Novak Djokovici, liderul mondial ATP, a pățit o mare rușine în cadrul turneului ATP de la Viena, capitala Austriei, unde a fost eliminat surprinzător de italianul Lorenzo Sonego.

Tânărul italian, locul 42 în lume, a dispus de Nole cu 6-2, 6-1, în sferturile turneului de la Viena, iar această contraperformanță a lui Djokovici îl apropie foarte mult într-un clasament negativ din ATP de Ilie Năstase, primul lider ATP în era computerizată a tenisului.

Nole a intrat în clasamentul celor mai rușinoase înfrângeri ale liderilor mondiali la zi, nu mulți jucători putându-se lăuda că au câștigat mai puțin de 4 game-uri într-un meci.

ADVERTISING

Djokovic a suferit o înfrângere usturătoare la Viena

Doar Ilie Năstase a fost singurul lider mondial care a pierdut un meci luând mai puțin de 3 puncte într-o partidă. Se întâmpla în semifinalele de la Lakeway, SUA, în sezonul 1974, când Cliff Richey trecea de român cu un sec 6-1, 6-1.

ADVERTISING

Djokovici vine chiar în spatele lui Năstase cu această înfrângere la Sonego, iar sârbul se află la egalitate cu Jimmy Connors (SUA), Bjorn Borg (Suedia), Ivan Lendl (Croația) și Andre Agassi (SUA), toți aceștia pierzând și ei meciuri cu trei game-uri câștigate.

Sonego Stuns Djokovic; Thiem Toppled | Vienna 2020 Quarter-Final Highlights

Sonego va evolua și în finala de la Viena, acolo unde se va duela cu un alt tânăr de mare perspectivă, rusul Andrei Rublev.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Mircea Lucescu, pe val în Ucraina. E lider înainte de derbiul cu Șahtior

ADVERTISING

Fostul antrenor al Barcelonei face dezvăluiri după acel 2-8 cu Bayern și îl critică pe Messi: Este un om greu de gestionat

Cum a devenit avortul temă electorală și cum profită liderii iliberali de agenda ultra-conservatoare pentru a-și întări puterea - Interviu

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!