Nottingham Forest a primit o penalizare de 4 puncte, în Premier League, pentru nereguli financiare

Nottingham Forest a primit o penalizare de 4 puncte, în Premier League, pentru nereguli financiare

Clubul Nottingham Forest a fost penalizat luni cu retragerea a patru puncte în clasamentul campionatului de fotbal al Angliei, pentru încălcarea regulilor financiare ale Premier League, informează presa internaţională.

Nottingham Forest a fost trimis în faţa unei comisii independente în ianuarie 2024, după ce clubul a declarat pierderi în ultimele trei sezoane peste suma autorizată. În urma acestei sancţiuni, Nottingham Forest a coborât pe locul 18, primul retrogradabil, în clasamentul Premier League.

ADVERTISING

O altă grupare, Everton, a fost sancţionată în noiembrie cu retragerea a 10 puncte pentru încălcarea regulilor financiare ale Premier League. La sfârşitul lui februarie, depunctarea lui Everton a fost redusă în urma unui apel, de la 10 la 6 puncte.

Forest, care ar putea contesta această decizie, a avut o audiere pe 7 şi 8 martie.

Cluburile din Premier League pot pierde 105 de milioane de lire sterline în trei sezoane - 35 de milioane de lire sterline pe campanie - dar, deoarece Forest a petrecut doi ani din perioada luată în calcul în eşalonul secund, pierderile maxime autorizate erau de numai 61 de milioane de lire sterline.

ADVERTISING

Regulile ligii prevăd că orice procedură de apel ar trebui "să se încheie cel târziu şi, dacă este posibil, cu ceva timp înainte de 24 mai", cu cinci zile după ultima etapă a acestui sezon.

Forest a fost pus sub acuzare în ianuarie, iar Premier League a declarat într-un comunicat că atât acest club, cât şi Everton "au confirmat că încalcă regulile de profitabilitate şi sustenabilitate ale ligii".

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!