Naomi Osaka s-a retras de la Roland Garros. Explicația dată de niponă

Naomi Osaka s-a retras de la Roland Garros. Explicația dată de niponă

Jucătoarea japoneză Naomi Osaka, laureata ultimei ediţii a US Open, a declarat forfait pentru turneul de Mare Şlem de la Roland Garros (27 septembrie – 11 octombrie), din cauza unei leziuni persistente la o coapsă, informează AFP.

„Din păcate, nu voi putea juca la Roland Garros în acest an. Coapsa încă mă doare şi nu voi avea timp să mă pregătesc pentru zgură”, a scris Osaka pe contul său de Twitter.

"Aceste două turnee erau prea apropiate unul de celălalt pentru ca eu să le pot înlănţui în acest an'', a adăugat nipona, care va împlini 23 de ani luna viitoare.

ADVERTISING

Anul acesta, între US Open şi Roland Garros este o pauză de doar două săptămâni, după ce Openul Franţei a fost amânat până la sfârşitul lunii septembrie, din cauza pandemiei de coronavirus, care a oprit circuitul profesionist de tenis timp de patru luni. În cazul unor jucători şi jucătoare, precum Osaka, pauza a fost chiar de şase luni, japoneza revenind în competiţie abia la sfârşitul lunii august, cu ocazia turneului de la Cincinnati, mutat în "bula" de la Flushing Meadows, care a găzduit apoi şi US Open.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Naomi Osaka, numărul 3 mondial, a cucerit săptămâna trecută, la New York, cel de-al treilea titlu de Mare Şlem din cariera sa, după ce s-a impus anterior la US Open 2018 şi Australian Open 2019. Ea a învins-o în finală, cu 1-6, 6-3, 6-3, pe belarusa Victoria Azarenka (31 ani), care mai disputase anterior două finale la Openul Statelor Unite, în 2012 şi 2013, ambele pierdute în faţa americancei Serena Williams.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate știrile din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇