Naomi Osaka, discurs în lacrimi după ce a fost jignită la Indian Wells

Naomi Osaka, discurs în lacrimi după ce a fost jignită la Indian Wells

Tenismena japoneză Naomi Osaka, fosta lideră mondială WTA, a trecut prin momente delicate în cadrul partidei pierdute clar la Indian Wells, duminică dimineața, în compania Veronikăi Kudermetova, Rusia.

După 0-6, 4-6 în fața rivalei sale din Europa, Osaka a ținut să vorbească în fața microfonului, imediat după joc, deși obiceiul în WTA este că, din contra, învingataorea să țină un mic discurs.

Naomi Osaka, de nerecunoscut la Indian Wells. A bifat doar patru puncte în turul secund

Totuși, în acest caz a fost o situație mai specială. Osaka, de patru ori câștigătoare de Grand Slam, a fost jignită de un suporter aflat în tribune, la 0-1 în primul set, e vorba chiar de o femeie, care ar fi strigat: „Naomi, ești praf!”. Osaka a cerut arbitrului de scaun ca acel fan să fie scos din tribune, însă aceasta nu a putut fi identificată.

ADVERTISING

Naomi a izbucnit în lacrimi înainte să servească la 0-2 și a cerut să vorbească ea însăși la microfonul arbitrei, cerință respinsă chiar și de supervizorul WTA. La interviul de după meci, Osaka nu și-a mai putut stăpâni, din nou, lacrimile: „Am mai fost atacată și nu m-a deranjat cu adevărat. Dar să fiu atacată aici... Am urmărit un videoclip cu ce au pățit Venus și Serena Williams, aici, în 2001. Dacă nu l-ați văzut, ar trebui să-l urmăriți. Nu știu de ce, dar mi-a intrat în cap, iar acum s-a repetat”.

Ce s-a întâmplat la incidentul din 2001, tot la Indian Wells? Rusoaica Elena Dementieva a lansat acuzația că tatăl surorilor Williams, Richard, a manipulat meciul dintre fiicele sale, Serena și Venus, pe atunci de 19 ani, o acuzație care a luat amploare după retragerea lui Venus în semifinala cu Serena din cauza unei accidentări la genunchi, cu doar câteva minute înainte de startul jocului. Suporterii aflați atunci pe arena din California le-au huiduit minute în șir pe cele două surori, fiind vorba și de atacuri rasiste din păcate, care au continuat și în cadrul finalei câștigate de Serena a doua zi cu Kim Clijsters. 14 ani apoi, cele două fete Williams au anunțat forfait pentru turneul de la Indian Wells.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Osaka a ajuns să ocupe poziția 78 WTA după ultimele rezultate catastrofale din circuit.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!