Mircea Lucescu: Am fost stelist, eu l-am adus pe Boloni la Steaua

Mircea Lucescu: Am fost stelist, eu l-am adus pe Boloni la Steaua

Mircea Lucescu a dezvăluit, într-un interviu, cum a fost stelist când era mic și cum l-a adus pe Ladislau Boloni la Steaua, în 1984.

”Eu am fost stelist la origine, prima echipă pe care am văzut-o a fost CCA împotriva lui Internazionale Milano, un meci amical, pe 23 August. Țin minte cum am mers din Apărătorii Patriei, am luat-o pe jos pe Văcărescu, pe jos am mers până la stadionul 23 August. Am intrat pe sub un gard, pentru că nu aveam bani. Stadionul arhiplin la un meci amical. A câștigat CCA, cu 3-1.

ADVERTISING

Mai târziu, ca jucător, nici nu s-a mai pus problema. De la școala sportivă m-a luat Dinamo direct, m-au lăsat la Sportul Studențesc doi ani și am jucat în divizia B, dar la primul an am jucat în echipa națională.

La Steaua, ca antrenor, eram la Hunedoara, aveam jucătorii aceștia care puteau să bată și pe Dinamo și pe Steaua, m-a chemat să … am refuzat. Înainte de a prelua echipa națională (1981 - n.red.)”, a spus Lucescu, într-un interviu pentru Playsport.

Antrenorul dezvăluie și cum l-a adus pe Boloni la Steaua, deși se spune că Florin Halagian l-ar fi adus pe jucătorul legendar al ASA-ului.

ADVERTISING

”Toată lumea spune că pe Boloni l-a adus.. pe Boloni l-am convins eu. În ziua în care a semnat contractul, am fost cu el la Ghencea. El mi-a zis să vin cu el la discuții. I-am zis că nu pot, că sunt antrenorul echipei naționale. Te-aștept jos. Du-te, vorbește!

Nu voiam să mai stea la Târgu Mureș, el venea întotdeauna foarte dezamăgit la echipa națională, supărat. I-am spus rămâi anul acesta, salvează echipa, dar apoi trebuie să treci la una dintre echipele mari. Craiova nu l-a vrut, au zis că ei au echipă. La Dinamo… începuse Dinamo să… când au ajuns în semifinală, au zis că nu au nevoie. Și atunci… Steaua. Așa am gândit în mintea mea. Voiam să se bată pentru titlu, voiam ca jucătorii mei să joace pentru titlu.

ADVERTISING

Cel mai important de acolo a fost Boloni. A dat echilibru, a dat ritmul acestei echipe, un comportament intelectual superior, a tras jucătorii de partea lui, era un liant. Când a plecat, s-a resimțit imediat. Boloni a fost extraordinar. Dar asta e meseria mea”, a mai declarat Mircea Lucescu.

În vârstă de 76 de ani, acesta este antrenor la Dinamo Kiev și tocmai a fost desemnat antrenorul român al anului, pentru a cincea oară în carieră.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇