Mircea Lucescu nu crede că Mutu trebuie să fie noul selecționer. Ce spune despre o revenire la națională

Mircea Lucescu nu crede că Mutu trebuie să fie noul selecționer. Ce spune despre o revenire la națională

Mircea Lucescu a comentat, marți seara, situația de la echipa națională, acolo unde nu avem încă un selecționer, după plecarea lui Mirel Rădoi.

Favorit în acest moment este Adrian Mutu, dar Lucescu este de părere că acesta nu este cel mai potrivit, și nici Edi Iordănescu.

”Ar fi un mare hazard. Nu au experiența pentru astfel de… Poate la Iordănescu mai puțin, în sensul că a lucrat efectiv cu echipele de club, are apropierea de tatăl lui, știe foarte bine ce trebuie făcut la echipa națională.

Mutu nu știu, Federația știe foarte bine. La echipa națională… sunt și excepții, dar trebuie adus antrenorul care îți dă continuitatea de succese, care îți dă siguranța că lucrurile pot continua. Așa, antrenorii care trec trei luni la o echipă, trei luni la o echipă…”, a spus Lucescu, pentru Playsport.

ADVERTISING

Acesta a înaintat câteva nume care ar fi potrivite pentru funcția de selecționer.

”Trebuie văzut care dintre antrenorii noștri a avut succes în ultimul timp. Dan Petrescu a făcut o astfel de evoluție. A refuzat, din păcate.

Un antrenor cu foarte multă experiență este Boloni, extrem de serios și foarte bine pregătit. Poate, de ce nu? Mă gândesc la Pițurcă, să revină. Are experiență prezenței la echipa națională, cu performanțe. Și el ar putea să revină, decât să revină iarăși.. nu știu ce”, a precizat Lucescu.

ADVERTISING

Antrenorul de 76 de ani a lui Dinamo Kiev a explicat de ce nu va accepta să mai antreneze echipa națională, evocând un moment de acum 35 de ani.

”Nu, în niciun caz. Am fost nemeritat scos de la echipa națională, după 4-0 cu Austria, construisem o echipă extrem de puternică și nu se justifică în niciun fel. Dar a fost o chestie politică.. Oamenii de atunci așa au gândit. Dar eu am trăit prin jucătorii de atunci”, a mai declarat Mircea Lucescu, referindu-se la meciul din 1986, din calificările Euro 1988.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇