Ministrul Eduard Novak, lăsat fără cuvinte când a fost pus să recite imnul României: "Da, da" (Video)

Ministrul Eduard Novak, lăsat fără cuvinte când a fost pus să recite imnul României: "Da, da" (Video)

La câteva zile după ce componenții naționalei României au intonat imnul „Ținutului Secuiesc” la Campionatul Mondial de hochei, ministrul Sportului, Eduard Novak, este implicat într-o nouă controversă.

Invitat într-o emisiune de la postul B1TV, Novak a fost rugat să recite versurile imnului României. Moderatorul Dan Bucura a recitat începutul imnului și apoi l-a rugat pe Novak să continue.

Acesta a privit stânjenit și a zâmbit amar, fără să scoată vreun cuvânt. Bucura i-a spus și următoarele versuri, dar Novak nu s-a descurcat nici de această dată. "Da, da", au fost singurele vorbe scoase de Novak.

ADVERTISING

În schimb, ministrul a fost mult mai vehement când a fost vorba despre scandalul de la lotul național de hochei, unde sportivii români au intonat imnul Ținutului Secuiesc.

El a susținut că acest lucru nu este adevărat și că tot scandalul este unul politic.

„E un scandal care a fost foarte manipulat politic, în primul rând. Unii au adunat câteva like-uri în plus. Au reușit să obțină niște avantaje politice, dar acest lucru trece. De ce am reacționat așa târziu? Am vrut să văd reacțiile și ce s-a întâmplat acolo. Acești jucători nu au cântat imnul, doar au stat în fața oamenilor, au ascultat spectatorii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Dar ce va fi cu acești sportivi care luptă pentru România? Nu cred că vreun sportiv, Szabó, eu sau Boloni, am simulat ceva când am reprezentat țara. Sportivii din Harghita, care reprezintă 70% din lotul național de hochei, au transpirat, au luptat, au adus România în eșalonul 2 mondial. E foarte greu… Toate pornesc de la Federație, totul poate să provină din sânul Federației. Vor urma niște alegeri acolo”, a spus Eduard Novak, la B1.

Reacția ministrului Eduard Novak, pus să recite imnul României

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇