Ce pedepse ar putea primi componenții naționalei de hochei a României care au cântat imnul secuiesc

Ce pedepse ar putea primi componenții naționalei de hochei a României care au cântat imnul secuiesc

Componenții naționalei de hochei a României care au cântat imnul „Ținutului Secuiesc” după înfrângerea cu Ungaria de la Campionatul Mondial din Slovenia riscă sa fie aspru sancționați.

Gazeta Sporturilor dezvăluie, citând surse, că Federația Română de Hochei este gata să ia o măsură dură împotriva jucătorilor români de etnie maghiară.

Aceștia riscă să se aleagă cu o suspendare de un an pentru că au cântat împreună cu suporterii maghiari.

În plus, Federația Română de Hochei pe Gheață intenționează să nu mai dea aprobări cluburilor SC Miercurea Ciuc, ACSH Gheorgheni și Corona Brașov să joace și în Erste Liga, campionatul Ungariei, cum e de vreo 15 ani, mai notează sursa citată.

Mai mulți componenți ai naționalei de hochei a României au cântat „imnul Ținutului Secuiesc”, împreună cu suporterii și jucătorii Ungariei, la Campionatul Mondial din Slovenia.

Momentul a avut loc după meciul pe care cele două reprezentative l-au disputat la turneul final.

Din lotul României, alcătuit în mare parte din hocheiști români de etnie maghiară, trei jucători au refuzat să participe la moment și nu au stat alături de colegii lor.

La meci a asistat și ministrul Mediului, Tanczos Barna, care ar fi luat loc în galeria… Ungariei!

Așa numitul „Ținut Secuiesc”, pentru a cărui autonomie teritorială insistă periodic UDMR, este un teritoriu format din județele Covasna, Harghita și o parte din județul Mureș.

Reprezentativa României a pierdut toate cele patru meciuri disputate la Campionatul Mondial de hochei din Slovenia:

1-9 cu Slovenia
1-4 cu Coreea de Sud
4-5 cu Lituania
2-4 cu Ungaria

Lotul României pentru acest turneu a cuprins următorii jucători:

  • portari: Patrik Polc, Zoltan Toke, Otto Onodi;
  • fundaşi: Pavlo Borisenko, Timur Rasulov, Tamas Farkas, Evgheni Emelianenko, Huba Bors, Cătălin Berdilă, Robert Csibi-Ferencz, Zsolt Kozma;
  • atacanţi: Szilard Rokaly, Csanad Fodor, Mircea Constantin, Balazs Peter, Roberto Gliga, Zsombor Molnar, Daniel Trancă, Eduard Căşăneanu, Albert Zaghidulin, Tamas Reszegh, Evgheni Skacikov, Norbert Rokaly.

Nu este primul episod de acest fel în care este implicată naționala de hochei a României. În urmă cu 11 ani, la un meci dintre România și Ungaria, disputat la Miercurea Ciuc, sportivii din România au cântat imnul Ungariei.