Țiriac, reacție în cazul scandalului de la hochei: Ce a făcut în SUA

Țiriac, reacție în cazul scandalului de la hochei: Ce a făcut în SUA

Ion Țiriac a avut o reacție vehementă în cazul hocheiștilor din naționala României care au cântat imnul secuiesc după meciul cu Ungaria de la Campionatul Mondial din Slovenia.

Fost hocheist, Țiriac a dezvăluit că el a părăsit terenul de joc în Statele Unite ale Americii pentru că nu se intonase imnul României.

"Care scandal din hochei? Eu ştiu că o ţară are un imn al ei şi atunci când nu mi s-a cântat imnul ţării mele eu am ieşit afară. Şi nu era la Băicoi, era în Statele Unite, cu televiziunile mondiale. Şi a doua zi au fost obligaţi să îmi cânte imnul ţării mele", a spus Țiriac, potrivit Digi Sport.

ADVERTISING

Mai mulți componenți ai naționalei de hochei a României au cântat „imnul Ținutului Secuiesc”, împreună cu suporterii și jucătorii Ungariei, la Campionatul Mondial din Slovenia.

Momentul a avut loc după meciul pe care cele două reprezentative l-au disputat la turneul final.

Din lotul României, alcătuit în mare parte din hocheiști români de etnie maghiară, trei jucători au refuzat să participe la moment și nu au stat alături de colegii lor.

La meci a asistat și ministrul Mediului, Tanczos Barna, care ar fi luat loc în galeria… Ungariei!

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Așa numitul „Ținut Secuiesc”, pentru a cărui autonomie teritorială insistă periodic UDMR, este un teritoriu format din județele Covasna, Harghita și o parte din județul Mureș.

Reprezentativa României a pierdut toate cele patru meciuri disputate la Campionatul Mondial de hochei din Slovenia:

1-9 cu Slovenia
1-4 cu Coreea de Sud
4-5 cu Lituania
2-4 cu Ungaria

Lotul României pentru acest turneu a cuprins următorii jucători:

  • portari: Patrik Polc, Zoltan Toke, Otto Onodi;
  • fundaşi: Pavlo Borisenko, Timur Rasulov, Tamas Farkas, Evgheni Emelianenko, Huba Bors, Cătălin Berdilă, Robert Csibi-Ferencz, Zsolt Kozma;
  • atacanţi: Szilard Rokaly, Csanad Fodor, Mircea Constantin, Balazs Peter, Roberto Gliga, Zsombor Molnar, Daniel Trancă, Eduard Căşăneanu, Albert Zaghidulin, Tamas Reszegh, Evgheni Skacikov, Norbert Rokaly.
ADVERTISING

Nu este primul episod de acest fel în care este implicată naționala de hochei a României. În urmă cu 11 ani, la un meci dintre România și Ungaria, disputat la Miercurea Ciuc, sportivii din România au cântat imnul Ungariei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇