Mii de persoane îl cer pe Novak Djokovic la US Open chiar și nevaccinat

Mii de persoane îl cer pe Novak Djokovic la US Open chiar și nevaccinat

Aproape 12.000 de persoane au semnat o petiţie online care solicită Federaţiei americane de tenis (USTA) să colaboreze cu guvernul federal pentru a-i permite lui Novak Djokovic să joace la US Open, deşi nu s-a vaccinat contra Covid-19, notează Reuters.

Djokovic, nr. 7 ATP, campionul de la Wimbledon, nu ar putea participa în acest an la US Open conform reglementărilor în vigoare care permit accesul în Statele Unite doar persoanelor cu schema completă de vaccin şi care prezintă documentele necesare înainte de îmbarcarea în avion.

ADVERTISING

Campionul sârb, cu 21 de titluri de Grand Slam în palmares, a câştigat anul trecut Australian Open, Roland Garros şi Wimbledon, dar în ianuarie 2022 nu a putut să-şi apere titlul la Melbourne Park, fiind deportat din Australia din cauză că nu s-a vaccinat contra noului coronavirus.

''Nu există absolut niciun motiv în acest stadiu al pandemiei de a nu-i permite lui Djokovic să joace la US Open 2022. Guvernul SUA şi USTA trebuie să lucreze în comun pentru a-i permite lui să joace... Rezolvă problema USTA'', se arată în petiţia care a fost lansată pe 21 iunie pe portalul change.org.

ADVERTISING

Sârbul, care s-a impus la Flushing Meadows de trei ori, ultima oară în 2018, declara în februarie că mai bine pierde turneele de Grand Slam decât să se vaccineze.

Tragerea la sorţi a tabloului principal de la US Open are loc pe 29 august.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!