Prima declarație a lui Novak Djokovici după un nou titlu la Wimbledon

Prima declarație a lui Novak Djokovici după un nou titlu la Wimbledon

Novak Djokovici a triumfat pentru a șaptea oară pe iarba de la Wimbledon, iar acum se poate lăuda cu 21 de trofee de Mare Șlem în vitrina sa impresionantă.

El l-a învins în ultimul act pe Nick Kyrgios, scor 4-6, 6-3, 6-4, 7-6, după puțin peste trei ore de joc.

La ceremonia de premiere de după finală, Nole a avut un discurs superb: "Nick, te vei întoarce, nu doar la Wimbledon, dar și în finale. Știu că este dificil să auzi cuvinte de consolare după un meci ca acesta, dar ești unul dintre cei mai buni jucători pe această suprafață. Îți urez mult succes, te respect enorm, ești un jucător extraordinar, un mare talent. Știu că auzi asta de mulți ani. Nu credeam că voi spune atât de multe lucruri frumoase despre tine, considerând relația noastră.

Vă mulțumesc mult. Nu am cuvinte să descriu ce înseamnă acest turneu, acest trofeu pentru mine. Întotdeuana a fost și este un turneu special pentru mine, turneul care m-a făcut să încep să joc tenis într-un sat din Serbia. L-am văzut pe Pete Sampras jucând aici, câștigând aici. De fiecare dată e special, sunt binecuvântat să fiu aici și să lupt aici pentru acest trofeu minunat", a vorbit Djokovici, printre altele, la această ceremonie.

ADVERTISING

Doar trei tenismeni s-au mai impus în istorie de atâtea ori la Wimbledon, Djokovici și Sampras de 7 ori, Federer de 8 ori, încă liderul incontestabil.

Din 2013 nu a mai pierdut Nole vreun meci pe terenul central de la All England Club. Iar Nole are în prezent 28 de victorii la rând la Wimbledon.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!