România - Norvegia, în pericol să nu se joace. Nordicii fac eforturi disperate să ajungă în țara noastră

România - Norvegia, în pericol să nu se joace. Nordicii fac eforturi disperate să ajungă în țara noastră

Meciul dintre România și Norvegia, din Liga Națiunilor, este în pericol să nu se joace.

Norvegienii nu au putut părăsi țara pentru a ajunge în România, după ce autoritățile le-au interzis acest lucru deoarece au avut un jucător testat pozitiv cu noul coronavirus.

Federația de Fotbal din Norvegia încearcă să obțină acordul pentru a putea ajunge în România.

"Delegația Norvegiei trebuia să decoleze astăzi spre România, urmând să aterizeze în această după-amiază la București. Autoritățile naționale din țara nordică au decis însă să nu permită ieșirea jucătorilor și staff-ului din țară, în contextul situației influențate de pandemia COVID la lotul norvegian, a anunțat federația de la Oslo.

ADVERTISING

Zborul lor de astăzi a fost anulat, delegația rămâne în țară și așteaptă o nouă evaluare a situației din partea autorităților, fiind în contact permanent și cu UEFA. În aceste condiții, conferința de presă și antrenamentul oficial ale Norvegiei, programate azi, la Arena Națională din București, se anulează", se arată într-un comunicat al FRF.

Norvegienii se tem că vor pierde acest meci la masa verde.

"Dacă nu facem deplasarea, încălcăm regulile UEFA. Pierdem șansa de a câștiga grupa. Vor fi și repercusiuni financiare dacă nu ne prezentăm la meci", a declarat Terje Svendsen, președintele Federației de Fotbal din Norvegia.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De partea cealaltă, autoritățile din Norvegia spun că deplasarea se poate face doar fără jucătorii care au intrat în contact cu Omar Elabdellaoui, fotbalistul testat pozitiv cu Covid-19.

"Contacții unei persoane infectate trebuie carantinați timp de 10 zile. Excepție fac doar cei a căror viață e în pericol", a afirmat Espen Nakstad, directorul adjunct al sistemului sanitar din Norvegia, conform TV2.

În jurul orei 17:00, Federația de Fotbal de la Oslo a anunțat că a trimis o scrisoare Ministerului Sănătății pentru a cere aprobarea să zboare spre România.

ADVERTISING

"După o întâlnire cu Direcția de Sănătate din Norvegia, NFF a trimis o scrisoare Ministerului Sănătații cu interpretarea noastră a regulilor și cu întrebari dacă aceste interpretări înseamnă că echipa poate zbura acum spre România si Austria", se arată în comunicatul nordicilor.

Deși mai multe site-uri din România au anunțat deja că nordicii au primit permisiunea să zboare spre țara noastră, nu există niciun comunicat oficial în acest sens și presa norvegiana nu a publicat nicio informație legată de acest subiect.

Partida dintre România și Norvegia e programată duminică, de la ora 21:45.

Citește și alte articole de pe SpotMedia:ro

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇