Maghiarii nu țin cont de UEFA și vor să folosească steagul Ungariei Mari: Anunțul făcut

Maghiarii nu țin cont de UEFA și vor să folosească steagul Ungariei Mari: Anunțul făcut

Federția Maghiară de Fotbal a anunțat, miercuri, că își menține poziția anunțătă cu privire la arborarea steagului Ungariei Mari. Deși UEFA a anunțat că nu și-a dat acordul, ungurii nu țin cont și vor să folosească steagul Ungariei Mari la meciuri, steag care conține și o parte din Transilvania.

UEFA le-a transmis, miercuri, că nu a permis nicidecum folosirea steagului Ungariei Mari la meciurile echipei de fotbal, însă ungurii nu țin cont.

Într-o replică, pentru Nemzeti Sport, federalii de la Budapesta au anunțat că are de gând să se țină cuvânt în ceea ce privește steagul Ungariei Mari, deși UEFA i-a avertizat că vor avea de suportat repercusiuni dacă încalcă regulile.

ADVERTISING

"Federația noastră și-a indicat deja poziția în această problemă într-o declarație de ieri și continuăm să menținem acest punct de vedere. Încă o dată, atragem atenția fanilor să citească anunțul nostru și să respecte regulile", a precizat Federația Maghiară de Fotbal, conform Nemzeti Sport.

„Ungaria Mare” este o idee politică revizionistă care presupune ca Ungaria să revină la frontierele avute înainte de 1918 sau ca maghiarii din țările vecine să reintre în sfera de influență a Budapestei.

Harta Ungariei Mari cuprinde și o parte din regiunea Transilvania, din România, dar și regiuni din Slovacia, Croația, Serbia, Ucraina și Slovenia

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!