UEFA le-a scris ungurilor după mesajul de marți: Clarificările forului continental

UEFA le-a scris ungurilor după mesajul de marți: Clarificările forului continental

UEFA a reacționat, la rândul său, cu surprindere față de anunțul făcut de Federația de Fotbal din Ungaria, cum că ar fi primit acceptul forului de a afișa steagul Ungariei Mari la meciurile echipei de fotbal.

Oficialii UEFA au trimis, miercuri, o scrise către federația maghiară de fotbal, în care au clarificat faptul că NU și-au dat acordul pentru afișarea steagului Ungariei Mari.

Site-ul playsport.ro a publicat, miercuri, scrisoarea trimisă de UEFA către federalii maghiari. Scrisoarea UEFA este semnată de Theodore Theodoridis, secretarul general al instituției, și adresată către Marton Vagi, deținătorul aceluiași post în Federația de la Budapesta.

ADVERTISING

"Dragă domnule Vagi,

În legătură cu precedenta noastră corespondență din 20 martie 2023, cu referire la folosirea de steaguri sau bannere care să conțină simboluri ca „Ungaria Istorică” și „Ungaria Mare” în cadrul meciurilor UEFA.

Spre surprinderea noastră totală, am aflat de existența mai multor știri care prezintă un acord dat de UEFA pentru folosirea acestor steaguri și bannere la competițiile pe care le organizează.

Pentru a evita orice dubiu, vrem să clarificăm faptul că UEFA nu a aprobat afișarea unor astfel de steaguri și bannere. Mai mult, așa cum am menționat în scrisoarea precedentă, prezența unor asemenea bannere poate aduce consecințe pe linie disciplinară. De aceea, vă recomandăm ferm să urmați pașii necesari pentru a împiedica afișarea acestor steaguri sau banenre la orice meci organizat de UEFA.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În ultimul rând, așa cum am menționat și în scrisoarea anterioară, va fi de competența organismelor disciplinare independente să evalueze și să impună eventuale sancțiuni în acord cu regulile UEFA", se arată în scrisoarea trimisă de UEFA.

Federația de Fotbal din Ungaria a anunțat, marți, că ar fi primit acordul UEFA pentru afișarea steagului Ungariei Mari în timpul meciurilor de echipei naționale.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!