Presa maghiară vine cu clarificări: Ce a acceptat, de fapt, UEFA să afișeze Ungaria la meciuri

Presa maghiară vine cu clarificări: Ce a acceptat, de fapt, UEFA să afișeze Ungaria la meciuri

Presa din Ungaria a reacționat, miercuri, după ce federația maghiară a anunțat că a primit acceptul de a afișa steagul Ungariei Mari la meciurile echipei de fotbal.

Ungurii au anunțat, marți seara, că UEFA și FARE au dat acceptul afișării steagului Ungariei Mari, care conține și o parte din Transilvania, la meciurile echipei de fotbal. Totuși, presa din Ungaria a clarificat situația, după răspunsul dat de UEFA celor de la FRF.

Se pare că, potrivit Nemzeti Sport, UEFA și FARE au recunoscut că doar culorile hărții Ungariei Mari și ale benzii Arpad nu constituie comportament rasist.

ADVERTISING

"În ceea ce privește permiterea afișării simbolului istoric, MLSZ (n.r. Federația Maghiară de Fotbal) a solicitat o poziție clară de la UEFA și FARE. Acceptând argumentul MLSZ, cele două organizații au recunoscut că doar culorile hărții istorice a Ungariei și ale benzii Arpad nu constituie un comportament rasist, dar acest lucru nu se aplică simbolurilor și inscripțiilor suplimentare plasate pe drapele, precum și scandărilor fanilor. Cu toate acestea, asociația va permite introducerea drapelelor în următoarele două meciuri", a notat sursa citată.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Conform unui comunicat FRF, care a cerut o poziție oficială de la UEFA, forul continental nu a autorizat și nici nu va autoriza afișarea steagului Ungariei Mari la meciurile echipei de fotbal.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!