FRF reacționează după ce maghiarii au anunțat că au primit permisiunea de a folosi steagul Ungariei Mari

FRF reacționează după ce maghiarii au anunțat că au primit permisiunea de a folosi steagul Ungariei Mari

Un oficial al Federației Române de Fotbal a reacționat după ce maghiarii au anunțat că au primit acceptul UEFA de a folosi steagul Ungariei Mari la meciuri.

Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF – Răzvan Burleanu -, a reacționat după anunțul făcut de omologii din Ungaria, care au dezvăluit că au primit de la UEFA acceptul de a folosi steagul Ungariei Mari la meciurile echipei maghiare.

Vochin a spus că FRF va solicita un punct de vedere de la UEFA și, în plus, a spus că nu crede că s-ar putea întâmpla acest lucru deoarece "ar deschide cutia Pandorei".

ADVERTISING

”Legat de federaţia maghiară… Federaţia noastră va solicita oficial un punct de vedere de la UEFA, mâine dimineaţă. Nu cred aşa ceva. Dacă ar fi o ştire normală, deşi nu cred, oricine poate afişa orice. În continuare, nu cred. Înseamnă că şi Serbia poate să vină cu un steag în care să fie şi Kosovo şi alte ţări sau teritorii.

Ar deschide cutia Pandorei. Cred că fiecare ţară din Europa are ceva de revendicat dintr-un anumit moment al istoriei”, a declarat Vochin, la Orange Sport.

Federația de Fotbal din Ungaria a anunțat că UEFA și FARE (gruparea care luptă împotriva discriminării din fotbalul european) permit afișarea hărții Ungariei Mari la meciurile echipei naționale în varianta simplificată, fără simboluri și inscripții.

ADVERTISING

Harta Ungariei Mari cuprinde și o parte din regiunea Transilvania, dar și din alte regiuni din Slovacia, Croația, Serbia, Ucraina și Slovenia. Ideea revizionistă propune ca Ungaria să revină la frontierele avute înainte de 1918 ori ca țările vecine să reintre în sfera de influență a Budapestei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!