Simona Halep se califică în sferturile Australian Open după o revenire superbă în fața lui Iga Swiatek

Simona Halep se califică în sferturile Australian Open după o revenire superbă în fața lui Iga Swiatek

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de Mare Șlem de la Australian Open, după o înfruntare în trei seturi în compania lui Iga Swiatek din Polonia, recent campioană la Roland Garros.

Tenismena noastră de 29 de ani a avut o revenire superbă și a întors de la 0-1 la seturi, scor exact 3-6, 6-1, 6-4.

Primul set al întâlnirii a fost unul echilibrat, cu un început strâns și cu multe puncte jucate la limită. Scorul a mers cap la cap până mai târziu, când Simona Halep a avut două clipe de neatenție la 3-3, ratând două șanse de break pe serviciul polonezei. Lucrurile s-au întors rapid de acolo, a urmat un break la zero făcut de Iga și setul s-a încheiat cu un singur break, 6-3, după 38 de minute, cumva meritat pentru campioana de la Roland Garros.

Aceasta încheia prima manșă cu 14 lovituri câștigătoare, față de cele numai 4 ale româncei.

Dar manșa secundă nu a mai semănat deloc cu prima. Încet-încet, Halep a început să găsească soluții, a început să o facă mai ales pe Iga să își pună multe întrebări pe teren. Și au venit loviturile câștigătoare, au venit loviturile de rever inspirate și au venit și greșelile în lanț ale lui Swiatek.

ADVERTISING

S-a terminat 6-1 după doar 26 de minute, poloneza cerând spre finalul setului doi și un ajutor din partea trainerului competiției, pentru câteva probleme medicale.

Marele avantaj al Simonei a fost că a știut mereu cum să-și pistoneze mingile, cum să o facă prin vasta ei experiență să greșească pe Iga, mai tânăra sa adversară, de doar 19 ani. Și asta s-a văzut în seria de 8 game-uri câștigate de ea în ultimele 9 la un moment dat.

Iar manșa decisivă a fost una plină de emoții, Simona s-a dus rapid la 2-0, poloneza a egalat la fel de rapid, Halep a împins apoi totul și scorul s-a distanțat din nou la 4-2. Cu o mare calmitate și o extrem de bună eficiență, Halep a câștigat până la urmă cu 6-4 în decisiv.

Partida a durat o oră și 53 de minute și îi prilejuiește Simonei calificarea în al cincilea sfert de finală la Melbourne, acolo unde va da piept cu Serena Williams, campioană de 23 de ori în turneele de Mare Șlem, cu care s-a întâlnit ultima dată în finala de la Wimbledon, acum doi ani.

Cele două se vor întâlni cel mai probabil în noaptea de luni spre marți la Melbourne, la o oră ce va fi anunțată ulterior de organizatori.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Desfășurarea întâlnirii:

VICTORIE PENTRU SIMONA HALEP! 6-4, revanșă luată în fața lui Iga Swiatek, românca e pentru a cincea oară în sferturi la Melbourne!!

12.01: Swiatek face game alb, cu multe veniri la fileu și vine la 4-5. Imediat însă, Halep va servi pentru a ajunge în sferturi!

11.59: Simona Halep supraviețuiește unui game greu, ajuns la 30-30, e 5-3 până la urmă, Swiatek servește pentru a rămâne în meci.

11.54: Strânge din nou scorul Swiatek, a fost totuși un nou game lung. Simona va servi pentru o nouă distanțare pe tabelă.

Și da! Simona Halep se distanțează, este 4-2, după 2-0 și apoi 2-2 în acest set trei poate ciudat, dar plin de luptă și savuros. Încă două game-uri până la victorie!

BREAK LA ZERO SIMONA! 3-2, pare că ne apropiem de un final incandescent aici la Melbourne. Va servi acum românca pentru a-și impune acest break.

11.43: Și vine un moment de care ne temeam, 2-2, echilibrează decisivul Swiontek, iarăși a părut Halep puțin pasivă..

11.39: 2-1, Swiatek își face serviciul, e primul său punct după multe minute de așteptare. A fost totuși un game lung, în care Halep se putea desprinde către un 3-0 de vis.

ADVERTISING

11.33: Cu puține emoții, puțin mai multe chiar, Simona își face serviciul, este 2-0, a avut minge de break la un moment dat Iga. Început solid de manșă decisivă!

Începe cu break Simona Halep acest set decisiv, ce serie bună pentru sportiva noastră de 29 de ani, 1-0! 7 din ultimele 8 game-uri jucate au fost pentru ea.

SET CÂȘTIGAT DE HALEP! 6-1, 26 de minute a durat doar această manșă secundă. Va veni fizioterapeutul la Swiatek în această pauză dintre seturi. Ne pregătim de decisiv!

11.16: 5-1, al doilea break făcut de Halep în acest set, unul dominat clar de sportiva noastră. La ultima pauză, Swiatek s-a dus la arbitrul de scaun Dumousois, pentru a cere un trainer, probabil au apărut probleme medicale pentru poloneză!

11.11: Termină repede și acest game Simona, 4-1, breakul de mai devreme i-a dat foarte multă încredere fostului lider mondial WTA.

11.09: Primul game făcut de poloneză în acest set, 3-1, dar românca trebuie să își mențină calmul.

11.06: 3-0, Simona! Dă valoare acelui break din debut de set secund și Simona se distanțează pe tabelă. Iga începe să își pună primele întrebări în acest meci..

Da! Simona Halep face primul break al întâlnirii, în cazul ei. 2-0, după ce anterior ratase și alte două mingi de break. Constănțeanca pare hotărâtă să revină în joc.

10.57: Game alb pentru Simona, care începe în forță acest set, uitând de dezamăgirea de la finalul primei manșe. E prima dată când sportiva din Constanța conduce azi!

Iga Swiatek închide setul, 6-3, un singur break a făcut diferența după 38 de minute. Și de fapt au făcut diferența acele două mingi de break ratate la 3-3, la care Simona a fost puțin neatentă.

10.49: Break la zero comis de Swiatek, Halep a părut mereu în defensivă, departe de mingi, puțin pasivă. 5-3 și Iga servește pentru a închide manșa!

10.46: Un prim game lung al partidei. Simona Halep a avut două mingi de break pe care nu le-a fructificat. Însă e prima bătălie mai dură a jocului, un game care a durat peste 9 minute. Psihologic vorbind, poloneza e pe plus acum. Să vedem cum răspunde românca la reluare.

10.35: 3-3, cu puțină greutate acum, dar Halep își face serviciul, revenind de la 15-30. 27 de victorii are românca la Melbourne în carieră.

10.31: Și Swiatek arată că poate lua un game la zero, pe propriul serviciu. Este 3-2 pentru Iga, poloneza de 19 ani pare foarte sigură pe ea.

10.29: 2-2, game alb Simona, primul de acest gen în această optime de finală. Nu uitați, se înfruntă favoritele 2 și 15 aici la Antipozi.

10.26: Din nou închide la timp poloneza punctul, din nou a fost 30-30 cu un plus parcă pentru Halep la primire. E 2-1 și încă se merge totuși cap la cap.

10.21: Egalează la unu Simona Halep, un singur punct pierdut în acest game, după un cros inteligent făcut de poloneză. Cele două au intrat foarte motivate în joc!

10.19: 1-0 pentru Swiatek, început însă bun și ofensiv al româncei, care a avut 30-0 și a dus game-ul, primul al zilei, în prelungiri.

ÎNCEPE MECIUL, Swiatek este la serviciu!

10.14: Halep a trecut până acum de Cabrera, Tomljanovici și Kudermetova, în timp ce Swiatek nu a pierdut vreun set cu Ferro, Rus și Camila Giorgi!

10.12: A început și încălzirea oficială a celor două tenismene, cu trei titluri de Grand Slam în palmares, împreună.

10.08: Cele două sportive intră chiar acum pe teren, din păcate nu mai sunt fani, căci statul Victoria din Australia tocmai a intrat într-un lockdown de 5 zile..

10.06: Iată mai jos un mic rezumat VIDEO al întâlnirii de data trecută dintre Halep și Iga, una câștigată clar de poloneză, care a pierdut doar 3 game-uri..

Simona Halep vs Iga Swiatek | Roland Garros 2020 - Round 4 Highlights | Tennis | Eurosport

10.04: Sunt imagini de la vestiare chiar acum, Simona Halep face câteva mișcări de stretching și pare pregătită să intre în arenă după ce va fi prezentată de crainicul de pe Rod Laver Arena.

9.03: Învingătoarea partidei Halep - Swiatek o va întâlni în sferturi pe Serena Williams, care a rezistat asaltului impus de Aryna Sabalenka.

Serena Williams trece de Aryna Sabalenka și o poate întâlni pe Simona Halep în sferturile de la Australian Open

E fără îndoială un moment binemeritat de revanșă pentru Simona, care a fost spulberată la Roland Garros de Swiatek, 6-1, 6-2, poloneza câștigând apoi și turneul toamna trecută, la doar 19 ani.

Simona Halep și Iga Swiatek s-au mai întâlnit de două ori până în prezent, ambele dispute având loc la Roland Garros:

2019: 6-1, 6-0 pentru Simona;
2020: 6-1, 6-2 pentru Iga.

Partida va fi televizată pe EuroSport.

8-21 februarie este perioada în care se desfășoară Australian Open 2021.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Naomi Osaka trece de Garbine Muguruza într-un meci dramatic la Australian Open

Declarația remarcabilă făcută de Iga Swiatek înaintea meciului cu Simona Halep

Cum ne comportăm în fața morții? Ce putem să spunem și să facem ca să ne aducă liniște? Sfaturi de viață de la părintele Francisc Doboș

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!