Preliminarii EURO 2024: România, doar egal în deplasare cu Kosovo

Preliminarii EURO 2024: România, doar egal în deplasare cu Kosovo

România și Kosovo au terminat la egalitate, 0-0 la Priștina, în etapa a 3-a din grupa I de calificare la Campionatul European din 2024.

Pe un teren greu, inundat de ploaie, Kosovo și România și-au dat întâlnire pentru o confruntare din preliminariile EURO 2024.

Calitatea meciului a fost afectată de starea gazonului, greu, care a făcut ca jucătorii să nu se poată exprima la adevărata valoare. După un prim sfert de oră de luptă, Kosovo a avut prima mare ocazie, printr-un șut respins în corner de Moldovan, în minutul 35.

România a răspuns moale, printr-un șut peste poartă a lui Florinel Coman. De-a lungul partidei, Horațiu Moldovan au avut mai multe intervenții bune și i-a salvat pe tricolori. În minutul 69, Kosovo a înscris prin Zhegrova, cu capul, dar reușita a fost anulată de VAR după trei minute de analiză.

ADVERTISING

În cele din urmă partida s-a terminat cu scor alb, 0-0, la Priștina după o ocazie uriașă ratată de Muriqi în prelungiri - un șut peste poartă de la 7 metri - și o paradă a lui Muric la șutul de la distanță a lui Deian Sorescu.

Următoarea partidă a României, după cea cu Kosovo, va fi împotriva Elveției pe teren propriu, pe 19 iunie.

În prezent, după trei partide jucate, clasamentul grupei I de calificare la EURO 2024 arată astfel: 1. Elveția - 9 puncte, 2. România - 7, 3. Israel - 4, 4. Kosovo - 3, 5. Andorra - 1, 6. Belarus - 0.

KOSOVO - ROMÂNIA 0-0

Min. 90+6 - Final!

Min. 90+5 - Ocazie România! Muric respinge în lateral, la siguranță, un șut puternic de la distanță a lui Sorescu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Min. 90+3 - Ocazie uriașă Kosovo! Muriqi trage peste poartă din șapte metri, după ce s-a întors cu adversar în spate la o centrare din dreapta.

Min. 78 - Ocazie Kosovo! Zhegrova trage cu efect, cu piciorul stâng, din nou respinge Moldovan.

Min. 76 - Ocazie România! Sorescu, intrat în locul lui Camora accidentat în prima repriză, prinde un șut bun de la distanță, dar Muric e la post și boxează în corner.

Min. 72 - GOL ANULAT! Reușita lui Zhegrova e anulată de arbitrul Danny Makkelie cu ajutorul VAR pentru un ofsaid în prealabil, la centrarea lui Celina, care a recuperat mingea din poziție în afara jocului.

ADVERTISING

Min. 69 - GOOOOOOLLLLLLL KOSOVO! Zhegrova înscrie cu capul după o centrare din stânga, din careu, acesta profitând de un marcat larg al fundașilor români.

Min. 58 - Ocazie Kosovo! Vojvoda pleacă într-o cursă fenomenală, driblează tot ce îi iese în cale, dar trage în portarul Moldovan, care respinge.

Min. 49 - Ocazie România! Șutul lui Man e deviat peste poartă de un apărător kosovar.

Min. 46 - A început repriza a doua.

Min. 45+4 - Pauză.

Min. 45+3 - Ocazie uriașă Kosovo! Celina trage violent de la 20 de metri, din drop, Moldovan are o intervenție frumoasă și respinge în corner.

Min. 45+1 - Ocazie România! Man trage cu stângul, de la marginea careului, dar pe lângă poarta lui Muric.

Min. 39 - Ocazie România! Florinel Coman intră în careu din partea stângă, dar trage slab, peste poarta lui Muric.

Min. 35 - Ocazie Kosovo! Moldovan respinge în lateral un șut venit din careu, după o pătrundere a kosovarilor.

Min. 15 - După primul sfert de oră n-au existat mari ocazii de gol, jocul fiind mai mult unul de luptă, îngreunat de terenul îmbibat de apă de la Priștina.

Min. 1 - A început partida.

România continuă drumul din grupa I de calificare la EURO 2024 cu un meci în Kosovo, la Priștina, în etapa 3-a din grupe.

Tricolorii lui Edi Iordănescu vin după două victorii, cu Andorra (2-0) și cu Belarus (2-1), și sunt în căutarea celui de-al treilea succes consecutiv.

În prezent, după două partide jucate, clasamentul grupei I de calificare la EURO 2024 arată astfel: 1. Elveția - 6 puncte, 2. România - 6, 3. Kosovo - 2, 4. Andorra - 1, 5. Israel - 1, 6. Belarus - 0.

Următoarea partidă a României, după cea cu Kosovo, va fi împotriva Elveției pe teren propriu, pe 19 iunie.

Echipele de start:

Kosovo: Muric - Vojvoda, Rrahmani, Aliti, Paqarada - Fazliji, Dresevic - Rashica, Celina, Muslija - Muriqi
Rezerve: Ujkani , Bekaj - Kastrati, Kryeziu, Zhegrova, Rrahmani, Topalli, Loshaj, Gerxhaliu, Rrudhani, Krasniqi
România: Moldovan - Manea, Burcă, Drăgușin, Camora - M. Marin, T. Băluță - Stanciu - Man, Pușcaș, Coman
Rezerve: Târnovanu, Aioani - Rațiu, Nedelcearu, Alibec, Cicâldău, Hagi, Mihăilăl, Olaru, Screciu, Moruțan, Sorescu


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!