Liga 1: Călcâiul lui Mamut aduce victoria lui FCSB într-un derbi de poveste cu Universitatea Craiova

Liga 1: Călcâiul lui Mamut aduce victoria lui FCSB într-un derbi de poveste cu Universitatea Craiova

FCSB a învins Universitatea Craiova cu 1-0 în ultima partidă a zilei de duminică din Liga 1, în runda cu numărul 8 a fazei de play-off, stagiunea competițională 2021/2022, cu un gol Mamut pe final de joc.

Reușita care a decis partida și care poate decide și titlul, la final când se vor trage concluziile, i-a aparținut croatului Ivan Mamut, minutul 86, abia intrat cu un minut înainte pe gazon.

Fostul oltean, renegat de trupa lui Rotaru, și-a luat o revanșă cu vârf și îndesat împotriva fostului club, cu acest gol care incendiază din nou acest final de sezon electrizant.

Prima parte parte din Bănie a fost una vivace, plină de energie și de spectaculozitate, cu multe ocazii la ambele porți. FCSB s-a simțit mai bine în atac spre final de prim mitan, dar insistențele lui Tavi Popescu, Tănase, sau chiar Ianis Stoica, intrat pe final de primă parte în locul unui Coman inexistent, nu s-au concretizat pe tabelă.

ADVERTISING

Markovici a reluat cu capul agonizant alături de poartă, în minutul 44, Bancu a încercat și el un voleu cu dreptul, puțin pe lângă, iar primele 45 de minute se încheiau sub o impresie pozitivă, cu mari așteptări de la reluare.

Iar Craiova a fost cea care a strălucit, cu bară Baiaram la prima fază după un voleu de poveste. Notăm și golul anulat al lui Koljici, din lovitură de cap, gol anulat corect pentru offside.

Finalul a fost plin de dramatism, iar inspirația lui Petrea, care l-a introdus pe Mamut în minutul 85, a făcut toți banii. Croatul a deviat perfect cu călcâiul în plasă după pasa lui Radunovici și a adus lui FCSB o victorie imensă, care o aduce din nou la 2 puncte în spatele liderei CFR Cluj.

Mai sunt doar două etape de disputat, iar CFR va evolua runda viitoare cu Craiova, în timp ce FCSB va merge în deplasare la Voluntari. Teoretic, marea finală pentru acest campionat are loc peste două săptămâni, pe 22/23 mai, cu CFR Cluj, pe teren propriu, cel mai probabil la Buzău.

ADVERTISING

Un moment interesant din partidă a fost în minutul 78, când Cristea a fost clar busculat în careu de Paul Papp, penalti indiscutabil, dar Kovacs, deși se afla aproape de fază, nu a acordat absolut nimic.

Desfășurarea întâlnirii:

FINAL DE MECI!! FCSB O BATE PE CRAIOVA!!!! 1-0!!!

Min.93: Încă o bară Craiova! Căpățână reia incredibil în bară după o deviere..

INFO: 5 minute de prelungire!

Min.86: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL FCSB!!!!! Mamut marchează la prima atingere de balon, împinge un balon în plasă noroc din 5 metri, după pasa lui Radunovici, 1-0, FCSB se întoarce în lupta la titlu.

Min.83: Șut foarte slab al lui Bancu pe lângă, iar la FCSB intră Dumiter în locul lui Tavi Popescu, plus Mamut în locul lui Ianis Stoica (?!).

Min.81: Roguljici în locul lui Gustavo și Vlădoiu în locul lui Vătăjelu, iarăși schimbări la olteni.

ADVERTISING

Min.78: FCSB cere un penalti clar ca lumina zilei, după ce Papp îl busculează evident în careu pe Cristea!!

Min.74: Schimbări la Craiova, iese Screciu și intră Căpățână, iese Baiaram și intră Cîmpanu.

Min.72: Gol marcat de Craiova prin Koljici, cu capul, dar s-a fluierat, corect, offside. Șut Popescu din colțul careului, prinde Pigliacelli, sigur pe el.

Min.65: Iarăși Tavi Popescu, voleu mult peste poartă, a stricat toate mingile care i-au venit la picior..

Min.63: Șut de la distanță Edjouma mult alături, dar fusese oricum henț.

Min.59: Iese Cordea la FCSB, intră Edjouma.

Min.56: Prima schimbare la gazde, intră Koljici și iese Markovici.

Min.55: Primul galben al oltenilor îl vede Luis Gustavo.

Min.53: Ce șansă are Craiova! Șut Markovici în barajul ca la hochei al lui Miron, poate fi o intervenție cât un titlu!

Min.49: Bară Baiaram, șut fabulos din voleu de la 20 de metri, Târnovanu era bătut!!

ÎNCEPE PARTEA SECUNDĂ!

Se termină prima repriză, superb mitan, 0-0 în Bănie!

Min.45: Și Ianis Stoica are o șansă bună, după pasa lui Tavi Popescu, o splendidă pasă, dar șutul lui Ianis la scurt merge ușor alături.

Min.44: Lovitură de cap care a trecut agonizant alături de poartă a lui Markovici..

Min.43: Cordea are iarăși o acțiune frumoasă, a driblat 2-3 jucători adverși, însă șutul său din fața imediată a careului zboară peste..

Min.41: Tavi Popescu încearcă iar o execuție din lovitură liberă, șut mult peste poartă, dezamăgitor..

Min.37: Schimbare la FCSB, iese Florinel Coman și intră Ianis Stoica.

Min.29: Bancu trage cu dreptul din colțul careului, mingea se duce departe.

Min.23: Emoții pentru FCSB, Vătăjelu are un șut puternic din unghi, Târnovanu bâlbâie puțin mingea, dar o prinde până la urmă.

Min.20: Multe faulturi, e un început nervos de meci.

Min.17: Tavi Popescu are o execuție fantezistă de la distanță, evident balonul se duce mult peste poartă.

Min.11: Radunovici vede primul galben al serii, intrare dură la Gustavo!

Min.10: Și Craiova are șansa ei! Șut de la mai mare distanță ca mai devreme al lui Crețu, balonul vâjâie puțin alături de plasa lui Târnovanu.

Min.9: Prim șut pe poartă FCSB! Tănase încearcă o torpilă de la 20-25 de metri, șutul e slab, prinde în doi timpi Pigliacelli.

Min.7: Intrare impetuoasă în careu a lui Cordea, pasă în spate, dar nu se înțelege cu colegii săi și oltenii recuperează.

Min.2: Olaru e călcat dur de Bancu, Kovacs nu vede și nu dă nimic.

ÎNCEPE PARTIDA!

19.25: E o atmosferă senzațională în Bănie, e sold out stadionul, fanii olteni au o imensă ambiție să încurce FCSB.

Echipele de start:

Craiova: Pigliacelli - Vătăjelu, Papp, Constantin, Bancu - Screciu, Crețu - Gustavo, Baiaram, Ivan - Markovic.

Rezerve: Lazar - Găman, Vlădoiu, Căpățînă, Nistor, Vînă, Roguljic, Cîmpanu, Koljic.

FCSB: Târnovanu - Ov. Popescu, Cristea, Miron. Radunovic - Olaru, Șut, Tănase - Cordea, Coman, Oct. Popescu.

Rezerve: Vlad - Dumiter, Edjouma, Stoica, Gheorghe, Oaidă, Mamut, Vinicius, Șerban.

Arbitru: Istvan Kovacs.

E fără îndoială prima finală din acest final de sezon pentru FCSB, care e obligată să câștige ultimele 3 meciuri la rând pentru a se încorona campioană, pentru prima dată după 7 ani. În tur a fost 2-0 pentru Craiova pe Arena Națională, însă oltenii nu mai au șanse matematice la titlu, după victoria de sâmbătă a lui CFR la FC Argeș. E un meci sold out, care pe care, cu mari orgolii, în care gazdele vor fi mai mult decât încântate cu siguranță să pună bețe în roate FCSB-ului la titlu. Se întâlnesc formaţiile cu cele mai multe goluri marcate în acest sezon, fiecare trecându-şi în cont câte 72 de reuşite.

Cele două formaţii s-au mai întâlnit de 27 de ori în principala competiţie internă, de cinci ori s-au impus oltenii, de 19 ori au câştigat bucureştenii, iar alte trei jocuri s-au terminat la egalitate.

176 de meciuri în toate competiţiile a strâns Laurenţiu Reghecampf, acum antrenor la Craiova, în cele două mandate în care a antrenat-o pe FCSB.

Partida va fi televizată pe DigiSport, OrangeSport și LookTV.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!