CFR Cluj n-a primit licența pentru sezonul viitor de cupe europene - surse

CFR Cluj n-a primit licența pentru sezonul viitor de cupe europene - surse

Ardelenii de la CFR Cluj, campioana României în ultimele 4 sezoane, traversează grave probleme financiare, iar datoriile însumate ale clubului sunt de peste 25 de milioane de euro.

Iar după ce fostul portar lituanian Giedrius Arlauskis a mers până la FIFA și UEFA pentru a-și cere drepturile, e vorba de o datorie de 570.000 de euro, forul european a blocat licențierea pentru sezonul viitor de cupe europene, după cum scrie cotidianul ProSport.

Ceea ce ar însemna categoric un dezastru financiar pentru CFR, extrem de aproape să pună mâna pe al cincilea titlu la rând, după acel 6-0 de ieri cu FC Argeș, clujenii fiind acum din nou la 5 puncte avans de FCSB.

ADVERTISING

Suma de mai sus datorată lui Arlauskis, la care se adaugă și 183.000 de euro, plăți către ANAF aferente salarizării portarului, trebuia achitată clar și ferm până pe 31 decembrie anul trecut.

UEFA a cerut explicații celor de la CFR Cluj, dar și oficialilor din Federația Română de fotbal, care trebuia în principiu să prezinte situația cluburilor cu drept de participare în Europa la final de aprilie, precum anul trecut.

Dacă CFR nu ar intra în Europa și nu ar avea acces la banii de la UEFA, atunci singura soluție pentru clubul lui Neluțu Varga ar fi intrarea în insolvență și plecarea celor mai importanți jucători de la echipă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!