Carlos Alcaraz a răspuns la întrebarea cine este cel mai bun tenismen din lume

Carlos Alcaraz a răspuns la întrebarea cine este cel mai bun tenismen din lume

Puștiul spaniol de 19 ani Carlos Alcaraz este pe buzele tuturor acum după ce la Madrid i-a învins pe marii maeștri să spunem ai tenisului mondial, Rafa Nadal și Novak Djokovici, ajungând într-a doua finală de Masters 1000 consecutivă, după Miami.

Actualul loc 9 mondial ATP va evolua în finala de la Madrid cu Alexander Zverev, Germania, campionul en-titre, duminică de la 19.30.

Până atunci însă, la conferința de presă ce a urmat partidei cu Nole, spaniolul a oferit și un răspuns la întrebarea cine este cel mai bun tenismen din lume la ora actuală, imediat după cele 2 mari victorii la Nadal și Djokovici, obținute ambele în set decisiv: "Ieri l-ai învins pe cel mai bun jucător din istorie, dacă ne raportăm la numărul de titluri de Grand Slam. Azi, l-ai bătut pe numărul unu mondial. Azi, 7 mai 2022, cine este cel mai bun jucător din lume?", la care răspunsul a fost "Djokovic, pentru că e numărul 1 ATP. Nu prea știu ce să spun. Atât Rafa, cât și Nole sunt doi dintre cei mai mari jucători din toate timpurile. Nu știu cum să spun cine e cel mai bun în acest moment, de aceea mă raportez la ierarhie, iar acolo Djokovic e primul", era răspunsul lui Alcaraz.

Însă reporterul prezent la Madrid nu a fost mulțumit doar cu acest răspuns și a mai insisistat: "Dar azi l-ai învins pe Djokovic. Eu întrebam în momentul de față cine crezi că e cel mai bun", pentru ca ibericul să pareze foarte elegant: "Nu o să vă răspund la această întrebare. Chiar dacă poate o gândesc, nu o spun. L-am învins pe numărul unu mondial, dar încă sunt abia pe locul 9. Mai sunt încă 8 jucători între mine și locul 1 mondial".

ADVERTISING

3 trofee are în acest an câștigate Carlos, Rio, Barcelona și Miami. El este în clasamentul LIVE pe locul 6 mondial.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!