Lecție de fair-play din partea conducerii celor de la CFR Cluj după meciul cu Farul: „Nu a fost fault!”

Lecție de fair-play din partea conducerii celor de la CFR Cluj după meciul cu Farul: „Nu a fost fault!”

Fosta campioană a României CFR Cluj a remizat sâmbătă seara, scor 1-1 în derbiul cu Farul Constanța, iar meciul a fost presărat cu câteva decizii discutabile de arbitraj.

Farul a marcat sâmbătă în partida cu CFR, după un duel în care tânărul Fica a reclamat fault, o fază care a semănat puțin cu cea în care golul lui Florinel Coman în meciul CFR Cluj – FCSB 1-1 a fost anulat, după un presupus fault în atac la Crețu, la o fază întoarsă cu foarte multe momente din camera VAR, în care s-a sesizat arbitrul Găman.

ADVERTISING

Președintele CFR-ului spune că această comparație este greșită, declarând că fazele au fost cumva diferite, recunoscând în același timp că reușita Farului nu trebuia anulată: „Nu a fost fault pentru că jucătorii aleargă unul lângă celălalt, având aceeași direcție de alergare. Imaginați-vă două mașini care circulă una lângă alta și se ating în lateral. Altceva este dacă se îndreaptă una către cealaltă. Impactul este cu totul diferit. Sunt chestii de nuanță, care fac diferența. Cei care pot să descopere așa ceva sunt valoroși. Am înțeles unde vor unii să ducă discuția, dar situațiile sunt diferite. Nu fac comparații cu acea fază”, a explicat fostul arbitru, pentru ProSport.

ADVERTISING

Balaj recunoaște că CFR își dorește în continuare titlul, dar că în acest ritm, cu aceste greșeli meci de meci, șansele sunt puține: „Au fost două reprize diferite și sunt dezamăgit că, așa cum s-a întâmplat și la Galați, golul putea să fie foarte ușor evitat. A fost un meci în care se putea întâmpla orice. Pentru noi este an de tranziție și este foarte important să jucăm în grupele unei competiții europene. Aș fi ipocrit să spun că nu îmi doresc titlul. Dacă în play-off vom juca la fel, nu avem șanse. Mă refer la aceleași oscilațiile pe care le avem și greșelile în faza defensivă, care ar fi foarte ușor de evitat. Aici nu vorbesc doar de apărători, pentru că ai momente când nu te aperi doar cu fundașii. Calitatea jucătorilor îmi permite însă să sper”, a mai spus Cristi Balaj.

ADVERTISING

CFR Cluj ocupă în acest moment locul 3, sub FCSB și Rapid, fiind sigură măcar de calificarea în play-off, acolo unde punctele se vor înjumătăți.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!