La Australian Open 2022 vor participa doar jucătorii vaccinați - decizie oficială

La Australian Open 2022 vor participa doar jucătorii vaccinați - decizie oficială

Participarea marelui campion sârb Novak Djokovici pare în pericol pentru primul turneu de Mare Șlem al viitorului sezon, după ultima decizie luată de organizatorii de la Antipozi.

Directorul Australian Open, Craig Tiley a anunțat sâmbătă decizia oficială, și anume că la viitorul turneu de la Melbourne nu vor avea dreptul de participare decât jucătorii care s-au vaccinat anti Covid 19.

Și asta pentru că Australia nu-și va deschide porțile sportivilor nevaccinați în prima parte a anului următor: „Premierul a declarat limpede că trebuie să fii vaccinat cu schemă completă pentru a participa la Australian Open și a intra în Victoria. Le-am comunicat imediat jucătorilor. Este singura direcție pe care o puteam lua pentru a asigura siguranța tuturor. Tot grupul de jucători o înțelege.

Sponsorii trebuie să fie vaccinați, tot staff-ul care lucrează la Australian Open trebuie vaccinat. Suntem într-un stat în care mai mult de 90% din populație este complet vaccinată, așa că era lucrul potrivit pe care să-l facem”, a sunat declarația făcută de oficialul din Australia, conform Tennis.com.

ADVERTISING

Anterior acestei știri, se știa faptul că și jucătorii nevaccinati ar putea ajunge la Melbourne, însă numai cu condiția ca ei să petreacă un timp de 2 săptămâni într-o carantină extrem de strictă.

O astfel de veste ar putea însemna ca Novak DJokovici, cel care a ales să nu dezvăluie dacă s-a vaccinat sau nu, să nu poată să ajungă la AO pentru a-și apăra trofeul cucerit anul trecut.

Novak Djokovic vs Daniil Medvedev Extended Highlights (F) | Australian Open 2021

Amintim că Simona Halep este triplu vaccinată împotriva Covid-19.

Australian Open 2022 va fi găzduit de Melbourne între 17 și 30 ianuarie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!