Jurnalist englez, despre dopaj, în contextul cazului Simonei Halep: "Interzis pe viață"

Jurnalist englez, despre dopaj, în contextul cazului Simonei Halep: "Interzis pe viață"

Cazul de dopaj al Simonei Halep (32 de ani) își așteaptă în continuare verdictul de la TAS, după ce sportiva a fost audiată în perioada 7-9 februarie 2024 la Lausanne.

Un cunoscut jurnalist englez, expert în doping, a vorbit despre cazul Simonei Halep și a făcut o declarație fără menajamente la adresa sportivilor dopați, în contextul cazului fostului lider mondial.

Este vorba despre Damian Rielly, cel care a declarat că "dacă ari fi după mine" orice sportiv prins "cu ceva în organism care nu poate fi cumpărat într-un supermarket bine aprovizionat" ar trebui interzis pe viață.

ADVERTISING

"Sportivii care sunt prinși pentru dopaj par să se plângă adesea de suplimentele contaminate. De ce iau ei suplimente în primul rând? De ce sunt contaminate suplimentele? Întrebări.

Întotdeauna mi se pare greu de crezut. Dacă ar fi după mine, orice atlet găsit cu ceva în organism care nu poate fi cumpărat într-un supermarket bine aprovizionat ar fi interzis pe viață. Cred că acest lucru ar simplifica lucrurile în mod semnificativ. Așa cum e acum, e mereu loc pentru interpretări sau justificări", a spus Damian Rielly pentru iamsport.ro.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Simona Halep a primit o suspendare de 4 ani din partea ITIA și Sports Resolutions, pe care a contestat-o la TAS, după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat și i-au fost găsite nereguli în pașaportul biologic. Sportiva a contestat suspendarea la TAS și acum așteaptă verdictul tribunalului elvețian.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!