Jocurile Olimpice 2024: Proba regină de 100 de metri feminin este câștigată surprinzător de o atletă din Santa Lucia

Jocurile Olimpice 2024: Proba regină de 100 de metri feminin este câștigată surprinzător de o atletă din Santa Lucia

Atletismul a oferit sâmbătă seara o imensă surpriză la Jocurile Olimpice de la Paris, într-o reuniune în care s-a jucat finala de 100 de metri feminin, proba regină a atletismului mondial.

Acolo, tânăra atletă Julien Alfred (23 de ani) a cucerit aurul olimpic la 100 de metri pentru Santa Lucia (sau Sfânta Lucia) o țară din Caraibe cu o populație de circa 180.000 de locuitori, după ce a învins-o pe marea favorită americană Sha’Carri Richardson (24 de ani), campioana mondială en-titre.

Pe un Stade de France plin în ciuda unei ploi torențiale, Alfred s-a desprins încă de la primii metri alergați și a lăsat-o mult în urmă pe favorita Sha'Carri Richardson. Alfred a oprit cronometrul la 10,72, Richardson având un timp de 10.87, în timp ce pe locul 3 s-a clasat o altă americancă, Mellisa Jefferson, partenera de antrenament a lui Sha'Carri, aceasta înregistrând un timp de 10,92.

Ce e important de amintit este faptul că marea favorită a probei, jamaicanca Shelly-Ann Fraser-Pryce, vicecampioana din 2021 și campioana din 2016, nu a mai luat startul în semifinale, deși se calificase din serii, motivul abandonului nefiind deocamdată comunicat.

ADVERTISING

Santa Lucia este o mică insulă din Caraibe, între Martinica și Barbados, în arhipelagul Antilelor Mici, la 40 de kilometri sud de Martinica. Este prima medalie olimpică din istoria acestui micro-stat, lucru despre care îl putem spune și pentru Dominica, o altă națiune din America Centrală care ieri la Jocuri a obținut medalia de aur la triplu salt feminin prin Thea LaFond.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇