Ilie Năstase spune că se gândește să dea statul român în judecată

Ilie Năstase spune că se gândește să dea statul român în judecată

Ilie Năstase intenționează să dea în judecată statul român pentru premiile confiscate de la turneele la care a participat în tinerețe.

Fostul mare tenismen român dezvăluie că nu a încasat nimic de pe urma meciurilor din Cupa Davis.

"Am vorbit cu domnul Țiriac… Eu chiar mă gândeam să dau statul român în judecată! În perioada în care jucam noi la turneele individuale ne lăsau să luăm banii. Însă la meciurile din Cupa Davis, unde se încasau mulți bani noi luam zero! Noi aveam 2,5 dolari pe zi din care să mâncăm și trebuia să câștigăm finala Cupei Davis", a spus Năstase în cadrul emisiunii "Prietenii lui Ovidiu".

"Stăteam în niște hoteluri oribile. Am avut o semifinală odată la Londra și era unul care ne urmărea și unul care lua banii ca să-i aducă în țară. Eram cu Țiriac și Lăzărescu. Și Țiriac îmi zice: 'Năstase, spune-i lui Lăzărescu că noi ne mutăm din hotelul ăsta! Mergem lângă Piccadilly'. Camera costa trei lire, iar Țiriac ne-a mutat la un hotel unde camera era o sută. Ne-am mutat până la urmă, am mâncat ca băieții, i-am bătut pe englezi și când ne-am întors acasă nimeni nu ne-a zis nimic. Chiar m-am gândit să fac un calcul cu câți bani ne-au interzis nouă să folosim în perioada aia și să dau statul român în judecată. Să-mi dea banii și să-i donez copiilor. Pentru perioada aia se câștigau bani buni. Erau turnee și de 25.000 de dolari", a completat fostul ocupat al locului 1 în clasamentul ATP.

Cu Ilie Năstase și Ion Țiriac în echipă, România a disputat trei finale de Cupa Davis (1969, 1971 și 1972), toate pierdute în fața Statelor Unite ale Americii.

Iată ce mai poți citi astăzi pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate știrile din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇