Iga Swiatek câștigă în stil de mare campioană la Indian Wells, un turneu care a rămas fără opt mari favorite

Iga Swiatek câștigă în stil de mare campioană la Indian Wells, un turneu care a rămas fără opt mari favorite

Tenismena poloneză Iga Swiatek, lidera mondială WTA, a dispus în turul al treilea de la Indian Wells, de cehoaica Linda Noskova, urmând să dispute peste două zile un meci din optimile de finală.

Capul de serie 1 a trecut de tânăra Noskova cu 6-4, 6-0, după o oră și 13 minute de joc, deși în primul set era condusă cu 3-1 și break în față. Este o revanșă binemeritată pentru poloneză, după ce a fost învinsă de Linda la Australian Open, acum 2 luni.

În optimi, Swiatek va da peste învingătoarea dintre Keys și Putintseva, prima fiind favorita 18 aici în California, la turneul WTA Masters 1000 de puncte.

ADVERTISING

E un turneu cu multe surprize pe tabloul feminin, căci după primele 2 tururi nu mai puțin de 8 favorite au părăsit competiția. Pegula, 5 WTA, a fost învinsă de Blinkova, Sorana Cîrstea a pierdut cu Sloane Stephens, Azarenka a pierdut cu Dolehide, Samsonova s-a înclinat în fața lui Osaka, sau Ostapenko pierdea cu tânăra mămică Angie Kerber.

În total, nu mai puțin de 8 capi de serie au plecat acasă după această zi de duminică: Jessica Pegula (5), Zheng Qinwen (8), Liudmila Samsonova (14), Sorana Cîrstea (19), Victoria Azarenka (27), Leylah Fernandez (29), Dayana Yastremska (30) și Anhelina Kalinina (32) au fost toate învinse în turul al doilea de la Indian Wells 2024.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Doar 4 din primele 10 jucătoare din ierarhia WTA mai sunt prezente în competiție. Mai exact, în turul 3 mai avem doar 4 din primele 10 clasate: Iga Swiatek, Aryna Sabalenka (care a salvat 4 mingi de meci pentru a ajunge în runda a 3-a), Cori Gauff și Maria Sakkari.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!