Ianis Hagi, criticat de scoțieni după ce a debutat în noul său rol de "conducător de joc" la Rangers

Ianis Hagi, criticat de scoțieni după ce a debutat în noul său rol de "conducător de joc" la Rangers

Ianis Hagi are un viitor frumos în fotbalul european, are 23 de ani și deja multe oferte din campionate de top, însă scoțienii nu îl văd la Rangers un adevărat „număr 10”.

Mijlocașul român, băiatul legendarului Gică Hagi, trebuie acum să dovedească noului antrenor venit în locul lui Steven Gerrard că merită un loc de titular. E vorba de olandezul Giovanni van Bronckhorst, fost mare jucător chiar la Rangers sau Barcelona.

Acesta a schimbat sistemul pe care îl avea Gerrard la echipă, 4-3-3, într-unul 4-2-3-1, cu Hagi mutat din postul de extremă dreaptă în cel de play-maker, decar sau număr 10, chiar dacă el concret vorbind poartă cifra 7 pe spate.

ADVERTISING

"Ianis Hagi a jucat număr 10 joi și nu cred că asta e potrivit pentru Rangers. Un decar trebuie să și alerge în adâncime uneori, dar și să fie un adevărat mijlocaș, să fie competitiv și să încerce să recupereze mingea.

În față ai un atacant ca Alfredo Morelos, care nu e rapid. Cu Hagi și Morelos nu e suficientă viteză. Problema pe care Hagi o va avea este că, dacă nu joacă număr 10, va fi obligat să evolueze în bandă, iar obiceiul său este să aducă mingea din tușă spre centru", a explicat Derek McInnes, fost jucător la formația scoțiană și în prezent antrenor, după meciul de joi din cupele europene pentru cei de la Daily Record.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Hagi a jucat doar 60 de minute joi în egalul cu Lyon din Europa League, scor 1-1, egal care a calificat formația sa în primăvara UEL.

Românul a fost totuși criticat după meciul cu francezii, un meci în care nu a reușit niciun șut pe poartă, dribling sau vreo centrare de efect.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!