Gică Hagi, acuzat de practici ilegale: "Dezavuăm practicile şi ingineriile"

Gică Hagi, acuzat de practici ilegale: "Dezavuăm practicile şi ingineriile"

Corvinul Hunedoara anunță că a reziliat unilateral contractul de colaborare cu Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi”.

Încetarea colaborării cu Academia „Gheorghe Hagi” vine după ce părinții portarului Darius Roman au făcut presiuni ca transferul fotbalistului la echipa lui Gică Hagi să se facă în condițiile impuse de clubul patronat de „Rege”, scrie ProSport.

"După cum am anunţat în mai multe rânduri, Corvinul pune un important accent şi pe juniorii săi, iar acest lucru s-a reflectat, de pildă, şi în partida disputată împotriva celor de la CSM Avântul Reghin, în etapa a doua a campionatului.

Echipa noastră a încheiat meciul cu nu mai puţin de şase juniori în teren: Andrei Ştefan Deak (2004), Ionuţ Pop (2004), Adrian Mar (2002), Paul Mercioiu (2003), Antonio Bradu (2002) şi Timotei Mitran (2005)! Mai mult decât atât, dezvoltarea Academiei Corvinul 1921 Hunedoara este prioritară, astfel că echipa secundă a clubului nostru – care activează la nivelul Ligii a IV-a Hunedoara – este compusă, în totalitate, din juniori crescuţi la clubul nostru (2004-2007).

ADVERTISING

Antrenaţi de Mircea Alic Jr., tinerii de la Corvinul II au început cu o remiză campionatul, 2-2, pe terenul celor de Ia Inter Petrila, reuşitele alb-albaştrilor venind de la Rafael Pocioian (2005) şi Sebastian Lupuşor (2005) – jucători care fac parte, de altfel, şi din lotul echipei mari, cum mai este, de pildă, şi cazul lui Darius Roman, portar crescut la Hunedoara şi întors, în această vară, la clubul nostru!

În plus, din acest an şcolar, la Hunedoara se găseşte şi singura clasă dedicată exclusiv fotbalului, iar juniorii care ajung în sânul Academiei noastre beneficiază de cazare, masă şi toate condiţiile necesare pentru performanţă sportivă şi educaţională, în cadrul unui campus şcolar – reabilitat, în totalitate, pe fonduri europene.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De altfel, investiţiile în infrastructura sportivă vor continua, în paralel cu cele ale Academiei Corvinul 1921 Hunedoara, tocmai pentru că echipa noastră este una a comunităţii, sprijinită de administraţia locală şi are în spate o tradiţie bogată la nivel juvenil, exemplele în acest sens fiind numeroase, de-a lungul timpului.

Cu toate acestea, cedarea unor jucători cu potenţial (cum s-a întâmplat recent, în cazul unui junior de 12 ani, la presiunile părinţilor, la clubul FC Farul Constanţa, în condiţii avantajoase DOAR pentru clubul de primă ligă) nu se va mai face decât dacă beneficiile financiare sunt în concordanţă cu investiţiile pe care clubul nostru le face în viitorul juniorilor!

ADVERTISING

Dezavuăm practicile şi ingineriile prin care cooptarea unor juniori de perspectivă sunt avantajoase doar pentru una dintre părţi, folosindu-se anumite strategii de convingere a părinţilor, înainte de a se discuta cu reprezentanţii clubului.

Concret, nu ne dorim ca, în viitor, Corvinul să mai treacă printr-un alt „caz Lobonţ”, în care să nu beneficieze în niciun fel din transferul jucătorului, având în vedere resursele investite de-a lungul timpului în juniorul aflat în cauză! Tocmai de aceea, am luat decizia de a denunţa, unilateral, parteneriatul pe care îl aveam cu Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” şi care data din 2020, însă, totodată, subliniem, că rămânem deschişi oricărei colaborări cu cluburi care îşi manifestă interesul asupra unui jucător crescut la Hunedoara, atâta vreme cât o eventuală înţelegere va fi benefică, din toate punctele de vedere şi clubului nostru.

În final, avem convingerea că proiectul nostru în sectorul juvenil se va dezvolta şi mai mult în următorii ani şi că Hunedoara va redeveni una dintre pepinierele importante de fotbalişti talentaţi din această parte de ţară şi nu numai. Hai, Corvinul", se arată într-un comunicat al hunedorenilor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇