Formula 1: Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Azerbaidjanului

Formula 1: Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Azerbaidjanului

Olandezul Max Verstappen (Red Bull), deţinător al titlului şi lider al clasamentului piloţilor, a câştigat duminică Marele Premiu al Azerbaidjanului de la Baku, a opta etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, în care monegascul Charles Leclerc (Ferrari), plecat din pole position, a abandonat după 20 de tururi din cauza unei probleme la motor.

Verstappen este al şaselea învingător diferit în şase curse în MP al Azerbaidjanului.

Red Bull a reuşit dubla la Baku, locul 2 revenindu-i mexicanului Sergio Perez, învingător aici în urmă cu un an. Podiumul a fost completat de britanicul George Russell (Mercedes), pe poziţia a 4-a fiind compatriotul şi coechipierul acestuia, Lewis Hamilton. Pe locul 5 a urcat francezul Pierre Gasly (AlphaTauri), iar pe 6, germanul Sebastian Vettel (Aston Martin).

Charles Leclerc a fost nevoit să abandoneze după ce obţinuse sâmbătă al patrulea său pole position consecutiv şi al şaselea din acest sezon. MP a adus şi abandonul celui de-al doilea pilot Ferrari, spaniolul Carlos Sainz. Monegascul nu a câştigat niciuna din ultimele patru curse în care a plecat din pole position.

ADVERTISING

Verstappen şi-a mărit avansul în fruntea clasamentului piloţilor, având 31 de puncte mai mult decât Sergio Perez şi 34 mai mult decât Leclerc.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇