Audi și Porsche intră în Formula 1

Audi și Porsche intră în Formula 1

Constructorii de automobile premium Audi şi Porsche, ambele mărci din portofoliul grupului Volkswagen, au decis să îşi facă intrarea în cursele de Formula 1, a declarat luni directorul general de la Volkswagen, Herbert Diess, transmite Reuters.

În presă există de mai multe luni speculaţii că Audi şi Porsche ar putea să încheie parteneriate cu echipe care activează deja în Formula 1, aceasta fiind cea mai probabilă modalitate pentru a intra în cea mai prestigioasă clasă a curselor de automobile.

Herbert Diess a spus luni că în cazul Porsche, pregătirile pentru intrarea în Formula 1 sunt puţin mai avansate.

ADVERTISING

Până acum, Volkswagen, cel mai mare constructor auto european, nu a fost implicat în Formula 1 dar a colaborat cu Red Bull, în special în campionatul de raliuri.

În luna martie, o sursă citată de Reuters a dezvăluit că Audi ar putea oferi aproximativ 500 de milioane de euro pentru echipa de Formula 1 McLaren în timp ce Porsche ar urma să înfiinţeze un parteneriat pe termen lung cu echipa de Formula 1 Red Bull.

Decizia de a se alătura Formula 1 vine într-un moment în care Volkswagen se pregăteşte pentru o posibilă listare a diviziei Porsche AG în ultimul trimestru al acestui an, însă sursele citate de Reuters susţin că intrarea în cursele de Formula 1 ar urma să se întâmple abia peste câţiva ani.

ADVERTISING

La rândul său, Audi poartă de mult timp discuţii cu Formula 1. Directorul general de la Audi, Markus Duesmann, a recunoscut acest lucru în repetate rânduri. Duesmann a fost implicat în trecut în Formula 1 şi la rândul său a fost director de dezvoltare la BMW. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇