Expertul care a analizat probele din cazul Simonei Halep: "Suntem în plin proces de condamnare a unei femei nevinovate"

Expertul care a analizat probele din cazul Simonei Halep: "Suntem în plin proces de condamnare a unei femei nevinovate"

Expertul care a analizat probele din cazul de dopaj al Simonei Halep se declară șocat de faptul că sportiva noastră a fost găsită vinovată.

Jean-Claude Alvarez este expert juridic la Curtea de Casație și lucrează la Universitatea Paris-Saclay. El a fost angajat ca expert independent de Simona și explică de ce sportiva noastră este nevinovată.

"Am crezut că visăm. În acest caz, suntem în plin proces de condamnare a unei femei nevinovate. Ea a pledat întotdeauna pentru un sport fără dopaj. Aceasta este o greșeală. Având în vedere concentrația substanței din părul ei, este imposibil ca ea să fi luat roxadustat (un produs care stimulează producția de hemoglobină și de globule roșii) în mod eficient. Roxadustat este o moleculă care aproape că nu există în Europa, nu există în Statele Unite și ea a fost contaminată de două ori, potrivit ITIA. E irațional! Am găsit o sursă de contaminare, dar am găsit și o alta. Caută lucruri halucinante.

ADVERTISING

Nivelul de roxadustat al Simonei este de 0,2 nanograme pe mililitru (în urină). Asta nu mai înseamnă nimic. S-ar putea să le ai dacă iei suplimente alimentare. Sunt o grămadă de prostii, e ridicol! Am identificat sursa. Colagenul ei (pulbere care se amestecă cu apă pentru dureri fizice) are roxadustat în el. Colagenul este fabricat cu ingrediente care vin din China. În China, roxadustat este extrem de răspândit. Sursa de contaminare este foarte clară. A existat o pacientă tratată în Franța cu roxadustat, iar eu i-am luat o mostră de păr. Am găsit în părul acestei femei o concentrație de peste 100 de ori mai mare decât în părul Simonei. Este scandalos din partea WADA (Agenția Mondială Anti-Doping)", a spus Jean-Claude Alvarez pentru L'Equipe, citat de Gsp.ro.

ADVERTISING

De asemenea, expertul Jean-Claude Alvarez a vorbit și despre neregulile din pașaportul biologic al Simonei.

"Șase luni mai târziu, au spus că proba din septembrie era lighlty doping (ușor pozitivă), deși nu a fost cazul cu șase luni în urmă. Atunci când experții au aflat că ea luase roxadustat în analizele sale, și-au schimbat interpretarea. Pur și simplu nu pot înțelege. Roxadustat ar trebui să crească hemoglobina. Deci, în acest caz, cu acest parametru, au considerat că este prea puternic. A fost testată pozitiv pe 29 august (2022). Pe 26 august a avut o probă negativă. Dar când iei aceste molecule, ele rămân cel puțin 15 zile în urină. Asta înseamnă că ea ar fi luat roxadustat între cele două date (26 și 29 august) și ar fi rămas doar 0,2 nanograme pe 29.

ADVERTISING

Așadar, trebuie să fi luat o microdoză total ineficientă și este incredibil că nimeni nu vrea să recunoască acest lucru. Este imposibil din punct de vedere farmacologic", a mai spus expertul francez.

Amintim că ITIA a anunțat că Simona Halep a fost suspendată timp de patru ani pentru dopaj, după ce a comis două încălcări ale regulamentului anti-doping.

Decizia nu este definitivă, iar Simona Halep a anunțat deja că va face apel la TAS.

Până la o decizie finală, Simona nu va putea să joace în competițiile oficiale.

"Continui să mă antrenez şi să fac tot ce stă în puterea mea să îmi exonerez numele de aceste acuzaţii false şi să revin pe teren. Intenţionez să fac apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv şi să urmez toate căile legale împotriva companiei care a produs suplimentele alimentare contaminate", a declarat Halep.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!