Prima decizie luată de Simona Halep după ce a fost suspendată 4 ani: Detalii din interiorul cazului de dopaj

Prima decizie luată de Simona Halep după ce a fost suspendată 4 ani: Detalii din interiorul cazului de dopaj

Simona Halep a reacționat, marți, la decizia anunțată oficial de ITIA, suspendare patru ani pentru dopaj cu roxadustat.

Într-un mesaj postat pe Instagram, Simona a transmis că a atacat deja decizia de suspendare de patru ani primită din partea ITIA și Sports Resolutions.

De asemenea, Simona a oferit detalii despre modul în care, susțin ea, doi dintre cei trei experți ai ITIA și-au "schimbat brusc" opinia în ceea ce privește datele din pașaportul biologic și au dat dreptate acuzațiile Agenției Internaționale pentru Integritate în Tenis.

Mai mult, Simona are de gând să meargă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru a ataca decizia luată în cazul său.

ADVERTISING

"Astăzi, un tribunal independent din cadrul Agenției Internaționale pentru Integritate în Tenis (ITIA) a anunțat o decizie provizorie în cazul meu. Ultimul an a fost cel mai greu meci din viața mea și, din păcate, lupta mea continuă. Mi-am dedicat toată viața tenisului, iau foarte în serios regulile care guvernează sportul nostru și mă mândrescu cu faptul că nu am folosit niciodată, conștient sau intenționat, vreo sustanță interzisă. Am refuzat să accept decizia de suspendare de patru ani și am contestat-o potrivit prevederilor legale.

Într-o decizie de 126 de pagini, tribunalul a admis ambele acuzații aduse de ITIA - un test de urină pozitiv pentru o substanță interzisă și o încălcare a Programului Pașaport Biologic (ABP). Reprezentanții mei și cu mine am prezentat ITIA și tribunalului dovezi convingătoare în sprijinul apărării mele și am formulat mai multe întrebări legitime cu privire la concluzia la care s-a ajuns în legătură cu dosarul ABP. Deși sunt recunoscătoare că am în sfârșit un deznodământ în fața unui tribunal, după numeroase amânări nefondat și cu sentimentul de a trăi în purgatoriu timp de un an, sunt șocată și dezamăgită de decizia acestui tribunal.

ADVERTISING

Cred într-un sport curat și, în aproape două decenii care jucător de tenis, de-a lungul a sute de turnee și două titluri de Grand Slam, am ost supusă la peste 200 de teste de sânge și urină pentru a verifica dacă există substanțe interzise - toate au fost negative până la 29 august 2022. Înainte sezonului pe hard din 2022, la recomandarea echipei mele de încredere și a fizioterapetului, a revizuit suplimentele nutritive. Niciunul dintre ingredientele enumerate pe aceste noi suplimente nu includea substanțe interzise, însă acum știm - și tribunalul a fost de acord, că unul dintre ele era contaminat cu roxadustat. Am fost testată aproape săptămânal după testul meu inițial pozitiv în prima parte a anului 2023, toate rezultatele fiind negative.

ADVERTISING

În ciuda acestor dovezi, ITIA a adus o acuzație ABP numai după ce grupul său de experți a aflat identitatea mea, ceea ce a făcut ca doi din cei trei experți să-și schimbe brusc opinia în favoarea acuzațiilor ITIA. ITIA s-a bazat exclusiv pe opiniile acestor experți care au analiza parametrii mei sanguini - care s-au menținut timp de peste 10 ani în același interval.

Acest grup de experți a ignorat faptul că nicio substanță interzisă nu a fost găsită vreodată în probele mele de sânge sau de urină, cu singura excepție a unui test pozitiv din 29 august pentru roxadustast, care era prezent la un nivel extrem de scăzut și care, dacă luăm în considerare testul meu negativ făcut cu trei zile înainte de testul pozitiv, ar fi putut fi cauzat doar de o expunere accidentală la roxadustat.

Sunt profund recunoscătoare pentru sprijinul pe care l-a primit din partea familiei mele, a prietenilor și a fanilor tenisului din întreaga lume. Continui să mă antrenez și să facă tot ce-mi stă în putință pentru a-mi reabilita numele în fața acestor acuzații false și pentru a mă întoarce pe teren, intenționez să apelez această decizie la Tribunalul de Arbitraj Sportiv și să urmez toate căile de atac împotriva companiei producătoare a suplimentelor în cauză", a transmis Simona Halep.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!