Anunțul făcut de ITIA după suspendarea record primită de Simona Halep

Anunțul făcut de ITIA după suspendarea record primită de Simona Halep

ITIA a reacționat după ce Simona Halep a fost suspendată timp de patru ani pentru dopaj.

Directorul executiv Karen Moorhouse consideră că s-a făcut dreptate, deși ITIA a fost acuzată că a hârțuit-o pe Simona Halep.

"După un proces riguros și complex, salutăm decizia tribunalului independent. Numărul de dovezi trimise tribunalului, legate atât de roxadustat, cât și de pașaportul biologic, au fost substanțiale.

ITIA a urmat procedura obișnuită, așa cum ar fi făcut cu orice alt sportiv, în concordanță cu Regulamentul Global Anti-Doping, pentru a îndeplini scopul și responsabilitatea noastră, aceea de a menține principiul de competiție corectă. În cadrul hotărârii scrise, juriul a admis că s-a urmat procedura corectă. Înțelegem interesul public semnificativ în astfel de cazuri și vrem să rămânem cât mai transparenți posibil, iar decizia completă va fi publicată în timp utill”, a transmis Karen Moorhouse, potrivit Gsp.ro.

ADVERTISING

Amintim că ITIA a anunțat că Simona Halep a fost suspendată timp de patru ani pentru dopaj, după ce a comis două încălcări ale regulamentului anti-doping.

Decizia nu este definitivă, iar Simona Halep a anunțat deja că va face apel la TAS.

Până la o decizie finală, Simona nu va putea să joace în competițiile oficiale.

"Continui să mă antrenez şi să fac tot ce stă în puterea mea să îmi exonerez numele de aceste acuzaţii false şi să revin pe teren. Intenţionez să fac apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv şi să urmez toate căile legale împotriva companiei care a produs suplimentele alimentare contaminate", a declarat Halep.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!