EURO 2024: Slovenia realizează prima surpriză de la acest turneu final, în fața Danemarcei

EURO 2024: Slovenia realizează prima surpriză de la acest turneu final, în fața Danemarcei

Slovenia și Danemarca au terminat la egalitate, cumva surprinzător, scor 1-1, în deschiderea grupei C de la Campionatul European de fotbal din Germania, acesta fiind și primul egal de la EURO 2024.

Golurile au fost marcate de Eriksen în minutul 16 și Janza în minutul 77.

Danemarca a fost echipa care a contat în primul mitan, acolo unde a dominat ostilitățile fără îndoială în fața unei formații revenite la un Campionat European după o așteptare imens de lungă, de 24 de ani mai exact.

La trei ani după ce suferise un infarct pe teren fix la un meci de la EURO 2021, în timpul jocului cu Finlanda, Christian Eriksen, decarul formației nordice, jucătorul lui Manchester United, a deschis scorul după un aut bătut inspirat de colegii săi și după o deviere superbă cu călcâiul de către Wind. Mai exact, trei ani și patru zile mai târziu după acel cumplit incident și cu un stimulator cardiac montat de medici, liderul nordicilor a revenit cu gol la un European.

ADVERTISING

Danemarca a condus jocul și după acest gol rapid, minutul 16, ratând apoi și alte câteva bune șanse de gol.

Formația lui Matjaz Kek era una de băieți muncitori, care aleargă mult, dar fără individualități, fără vreun jucător care să se poată lua la trântă direct cu danezii. Dar partea secundă a fost cumva diferită, iar începând cu minutul 65, slovenii au început ei să domine, au avut întâi o bară, iar apoi Erik Janza de la Gornik Zabrze a tras necruțător de la distanță, balonul fiind și ușor deviat, gol, 1-1.

ADVERTISING

Slovenia rezistă pe final și face prima mare surpriză de la acest European, încurcând primele calcule într-o grupă C în care mai așteptăm diseară de la ora 22 și meciul dintre Serbia și Anglia.

Echipele de start:

Slovenia: Oblak - Karnicnik, Drkusic, Bijol, Janza - Stojanovic, Cerin, Elsnik, Mlakar - Sporar, Sesko. Rezerve: Belec, Vekic, Balkovec, Blazic, G. Stankovic, Verbic, Lovric, Kurtic, Horvat, Vipotnik, Celar, Brekalo, Zugelj, Zeljkovic, Ilicic Selecționer: Matjaz Kek.

Danemarca: Schmeichel - Andersen, Christensen, Vestergaard - Kristiansen, Hjulmand, Eriksen, Hojbjerg, Bah - Hojlund, Wind. Rezerve: Hermansen, Ronnow, Kjaer, Maehle, Jensen, Delaney, Skov Olsen, Dolberg, Jorgensen, Damsgaard, Norgaard, Poulsen, Dreyer, Kristensen, Bruun Larsen Selecționer: Kasper Hjulmand.

ADVERTISING

Arbitru: Sandro Schärer (Elveția).


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!