Elevul lui Patrick Mouratoglou, omul momentului în circuitul mondial, după o nouă finală ATP bifată

Elevul lui Patrick Mouratoglou, omul momentului în circuitul mondial, după o nouă finală ATP bifată

Holger Rune, danezul de doar 19 ani, face senzație în circuitul ATP, fiind mai nou antrenat de Patrick Mouratoglou, francezul care este și antrenorul Simonei Halep.

Tenismenul nordic a bifat calificarea în a treia finală consecutivă de turneu ATP, la Basel, în Elveția, chiar în orașul lui Roger Federer, după ce a trecut sâmbătă în semifinale de Roberto Bautista-Agut (Spania, 22 ATP), scor 7-6(1), 7-6(6), în penultimul act al turneului ATP 500.

Cu Mouratoglou în tribune, Rune face spectacol și se apropie de al treilea trofeu al anului, după cele de la Munich și Stockholm, plus a treia finală consecutivă pe care o joacă, după Sofia și cea din capitala Suediei, chiar săptămâna trecută, unde a trecut clar de Stefanos Tsitsipas, scor 6-4, 6-4.

Pentru trofeul turneului din seria ATP 500, Rune se va duela cu Felix Auger-Aliassime (Canada, 9 ATP), care a trecut de liderul mondial Carlos Alcaraz.

ADVERTISING

„Succesul, pentru mine, înseamnă obținerea de informații. În această perioadă, vreau să îmi formez o idee foarte clară despre ce trebuie să facem pentru a-l duce pe Holger la următorul nivel. Întotdeauna a spus că vrea să fie numărul unu. Chiar poate ajunge acolo”, spunea antrenorul francez Mouratoglou, despre Rune, în momentul începerii colaborării cu danezul.

Finala de la Basel are loc duminică de la ora 16 și va fi televizată pe EuroSport.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!