Președintele Federației Române de Tenis pune tunurile pe Mouratoglou: "Am schimbat un SMS cu Simona"

Președintele Federației Române de Tenis pune tunurile pe Mouratoglou: "Am schimbat un SMS cu Simona"

Președintele interimar al Federației Române de Tenis, George Cosac, a vorbit despre situația Simonei Halep, suspendată provizoriu pentru dopaj.

Cosac n-ar fi surprins ca vina pentru testul pozitiv al Simonei să fie a Academiei Mouratoglou.

"Am schimbat câteva mesaje cu Simona, dar n-am aflat nimic față de ceea ce s-a publicat în presa de la noi. Ca român, ca apropiat al familiei și al Simonei, aș merge mai departe, aș da cu tunul la Academia Mouratoglou dacă aș ști că intenționat a fost făcută treaba asta. Eu cred că în echipa sa trebuia să rămână Teo Cercel. Mai departe fizioterapeut, antrenori, depinde de feelingul sportivului, de chimia pe care sportivul o are cu respectivul conducător, cu respectivul antrenor. Din câte știu eu, colaborarea cu Teo a funcționat foarte bine, Teo este omul care venea și la Cupa Federației de fiecare dată, lucra practic cu toate fetele", a spus Cosac la Radio Sport Total FM.

ADVERTISING

"Simona a devenit un brand național, a devenit un bun în spatele căruia majoritatea populatiei s-a aliniat susținând-o în obținerea de noi performanțe și mari performanțe în sportul românesc. Deci, dacă se va ajunge la această concluzie, într-adevăr trebuie să dăm cu tunul acolo. Nu știu ce înseamnă pentru ei academia asta, dar academiile de aceea sunt făcute să aibă un bussines, dar pentru noi Simona înseamnă un bun național", a adăugat acesta.

Simona Halep a început colaborarea cu Patrick Mouratoglou în luna aprilie a acestui an.

ADVERTISING

Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la ediția US Open din acest an.

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat săptamâna trecută că Simona Halep a fost depistată pozitiv la roxadustat, o substanță aflată pe lista interzisă a Agenției Mondiale Antidoping (WADA) din 2022.

În consecință, Simona a fost suspendată provizoriu și nu va putea să concureze sau să participe la niciun eveniment de tenis organizat de WTA sau ITF.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!