Djokovic a pierdut procesul cu Ministerul Imigrării și nu va juca la Australian Open

Djokovic a pierdut procesul cu Ministerul Imigrării și nu va juca la Australian Open

Curtea Federală din Melbourne a decis, duminică, să dea dreptate Ministerului Imigrării și să-l deporteze pe Novak Djokovic.

În consecință, liderul clasamentului ATP nu va juca la Australian Open, turneu pe care l-a câștigat de nu mai puțin de nouă ori în carieră.

Procesul liderului clasamentului ATP a început la ora 00:30 - ora României, iar pledoariile avocaților au durat aproximativ cinci ore. După alte trei ore, judecătorii Justice Allsop, Justice Besanko și Justice O'Callaghan au anunțat decizia finală, care a fost unanimă.

ADVERTISING

Motivarea deciziei va fi publicată zilele următoare.

Avocații lui Nole au încercat să convingă instanța că Djokovic nu reprezintă o amenințare pentru ordinea publică și că acesta nu este împotriva vaccinării.

"Nimeni nu l-a întrebat pe clientul meu ce părere are despre vaccin. Nu s-a încercat în nicio clipă o clarificare" - Nick Wood, unul dintre avocații lui Novak Djokovic.

De partea cealaltă, avocatul Ministerului Imigrării, Stephen Lloyd, a susținut că modul în care a procedat Djokovic ar putea să-i influențeze pe anti-vacciniști, dar și pe cei care intenționează să se vaccineze.

ADVERTISING

"Părerile lui anti-vacciniste ar fi mai puternice pentru australienii anti-vaccciniști, pentru că este o persoană publică și foarte cunoscută. Nu a existat nicio justificare că Djokovic ar avea motive medicale să nu se vaccineze. Putea s-o facă până la infectarea din decembrie" - Stephen Lloyd.

La sosirea în Australia, Novak Djokovic nu a fost lăsat să intre în țară deoarece viza a fost anulată pe aeroport. Tenismenul a atacat decizia în instanță și un judecător i-a dat dreptate, decizia anulării vizei fiind revocată.

ADVERTISING

Totuși, ministrul Imigrării a decis să anuleze din nou viza. Djokovic a susținut că a fost testat pozitiv cu Covid-19 în luna decembrie, dar în ziua în care a avut rezultat pozitiv s-a întâlnit cu un grup de copii, iar a doua zi a dat un interviu pentru L'Equipe.

De asemenea, Djokovic nu a recunoscut în declarația de intrare în Australia că a călatorit și în Spania.

Novak Djokovic nu este vaccinat și a cerut o excepție pentru a intra în Australia, motivând faptul că a fost recent infectat cu Covid-19.

PROGRAM ȘI REZULTATE

FAZA GRUPELOR

14 iunie

15 iunie

16 iunie

17 iunie

18 iunie

19 iunie

20 iunie

21 iunie

22 iunie

23 iunie

24 iunie

25 iunie

26 iunie

OPTIMI DE FINALĂ

29 iunie

30 iunie

1 iulie

2 iulie

SFERTURI DE FINALĂ

5 iulie

6 iulie

SEMIFINALE

9 iulie

10 iulie

Zile de pauză pe 11, 12 și 13 iulie

FINALA EURO 2024

14 iulie


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇