Djokovic a pierdut procesul cu Ministerul Imigrării și nu va juca la Australian Open

Djokovic a pierdut procesul cu Ministerul Imigrării și nu va juca la Australian Open

Curtea Federală din Melbourne a decis, duminică, să dea dreptate Ministerului Imigrării și să-l deporteze pe Novak Djokovic.

În consecință, liderul clasamentului ATP nu va juca la Australian Open, turneu pe care l-a câștigat de nu mai puțin de nouă ori în carieră.

Procesul liderului clasamentului ATP a început la ora 00:30 - ora României, iar pledoariile avocaților au durat aproximativ cinci ore. După alte trei ore, judecătorii Justice Allsop, Justice Besanko și Justice O'Callaghan au anunțat decizia finală, care a fost unanimă.

ADVERTISING

Motivarea deciziei va fi publicată zilele următoare.

Avocații lui Nole au încercat să convingă instanța că Djokovic nu reprezintă o amenințare pentru ordinea publică și că acesta nu este împotriva vaccinării.

"Nimeni nu l-a întrebat pe clientul meu ce părere are despre vaccin. Nu s-a încercat în nicio clipă o clarificare" - Nick Wood, unul dintre avocații lui Novak Djokovic.

De partea cealaltă, avocatul Ministerului Imigrării, Stephen Lloyd, a susținut că modul în care a procedat Djokovic ar putea să-i influențeze pe anti-vacciniști, dar și pe cei care intenționează să se vaccineze.

ADVERTISING

"Părerile lui anti-vacciniste ar fi mai puternice pentru australienii anti-vaccciniști, pentru că este o persoană publică și foarte cunoscută. Nu a existat nicio justificare că Djokovic ar avea motive medicale să nu se vaccineze. Putea s-o facă până la infectarea din decembrie" - Stephen Lloyd.

La sosirea în Australia, Novak Djokovic nu a fost lăsat să intre în țară deoarece viza a fost anulată pe aeroport. Tenismenul a atacat decizia în instanță și un judecător i-a dat dreptate, decizia anulării vizei fiind revocată.

ADVERTISING

Totuși, ministrul Imigrării a decis să anuleze din nou viza. Djokovic a susținut că a fost testat pozitiv cu Covid-19 în luna decembrie, dar în ziua în care a avut rezultat pozitiv s-a întâlnit cu un grup de copii, iar a doua zi a dat un interviu pentru L'Equipe.

De asemenea, Djokovic nu a recunoscut în declarația de intrare în Australia că a călatorit și în Spania.

Novak Djokovic nu este vaccinat și a cerut o excepție pentru a intra în Australia, motivând faptul că a fost recent infectat cu Covid-19.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇