Novak Djokovic nu va fi expulzat astăzi din Australia: Cazul ajunge la Curtea Federală

Novak Djokovic nu va fi expulzat astăzi din Australia: Cazul ajunge la Curtea Federală

Novak Djokovic nu va fi expulzat astăzi din Australia, conform unei decizii a judecătorului Anthony Kelly, la scurt timp după ce viza sa a fost anulată de ministrul Imigrării.

Judecătorul Anthony Kelly nu a fost de acord cu expulzarea imediată a lui Djokovic, astfel că tenismenul va rămâne în Australia până când toate formele de atac ale deciziei vor fi consumate, conform The Age.

De asemenea, judecătorul a mai stabilit că Djokovic să fie transferat la centrul de detenție pentru imigranți după audierile pe care le va avea sâmbătă dimineață.

ADVERTISING

Totodată, duminică va avea loc o nouă audiere, astfel că Djokovic va putea fi în contact cu avocații.

În plus, judecătorul Anthony Kelly a decis ca acest caz să fie transferat la Curtea Federală.

În aceste condiții, Djokovic va afla duminică dacă va fi expulzat din Australia.

La sosirea în Australia, Novak Djokovic nu a fost lăsat să intre în țară deoarece viza a fost anulată pe aeroport. Tenismenul a atacat decizia în instanță și un judecător i-a dat dreptate, decizia anulării vizei fiind revocată.

ADVERTISING

Totuși, ministrul Imigrației a decis să anuleze din nou viza. Djokovic a susținut că a fost testat pozitiv cu Covid-19 în luna decembrie, dar în ziua în care a avut rezultat pozitiv s-a întâlnit cu un grup de copii, iar a doua zi a dat un interviu pentru L'Equipe.

De asemenea, Djokovic nu a recunoscut în declarația de intrare în Australia că a călatorit și în Spania.

Novak Djokovic nu este vaccinat și a cerut o excepție pentru a intra în Australia, motivând faptul că a fost recent infectat cu Covid-19.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!