Novak Djokovic nu va fi expulzat astăzi din Australia: Cazul ajunge la Curtea Federală

Novak Djokovic nu va fi expulzat astăzi din Australia: Cazul ajunge la Curtea Federală

Novak Djokovic nu va fi expulzat astăzi din Australia, conform unei decizii a judecătorului Anthony Kelly, la scurt timp după ce viza sa a fost anulată de ministrul Imigrării.

Publicitate

Judecătorul Anthony Kelly nu a fost de acord cu expulzarea imediată a lui Djokovic, astfel că tenismenul va rămâne în Australia până când toate formele de atac ale deciziei vor fi consumate, conform The Age.

Analiza meciurilor si ponturile specialistilor sunt pe GntTips

De asemenea, judecătorul a mai stabilit că Djokovic să fie transferat la centrul de detenție pentru imigranți după audierile pe care le va avea sâmbătă dimineață.

Totodată, duminică va avea loc o nouă audiere, astfel că Djokovic va putea fi în contact cu avocații.

Publicitate

În plus, judecătorul Anthony Kelly a decis ca acest caz să fie transferat la Curtea Federală.

În aceste condiții, Djokovic va afla duminică dacă va fi expulzat din Australia.

La sosirea în Australia, Novak Djokovic nu a fost lăsat să intre în țară deoarece viza a fost anulată pe aeroport. Tenismenul a atacat decizia în instanță și un judecător i-a dat dreptate, decizia anulării vizei fiind revocată.

Totuși, ministrul Imigrației a decis să anuleze din nou viza. Djokovic a susținut că a fost testat pozitiv cu Covid-19 în luna decembrie, dar în ziua în care a avut rezultat pozitiv s-a întâlnit cu un grup de copii, iar a doua zi a dat un interviu pentru L'Equipe.

De asemenea, Djokovic nu a recunoscut în declarația de intrare în Australia că a călatorit și în Spania.

Novak Djokovic nu este vaccinat și a cerut o excepție pentru a intra în Australia, motivând faptul că a fost recent infectat cu Covid-19.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!