Viza lui Novak Djokovic a fost anulată

Viza lui Novak Djokovic a fost anulată

Ministrul Imigrației din Australia, Alex Hawke, a anulat viza de ședere a lui Novak Djokovic.

Conform legislației din Australia, ministrul poate anula de la sine putere o viză când consideră că are motive întemeiate.

Avocații lui Novak Djokovic pregătesc o nouă cale de atac, dar dacă nu vor avea succes tenismenul va fi expulzat și nu va putea participa la Australian Open.

"Mi-am exercitat puterea de a-i anula viza domnului Novak Djokovic deoarece era în interesul public să fac acest lucru. Guvernul Morisson s-a angajat ferm să protejeze granițele Australiei în lupta cu pandemia de Covid-19", a afirmat ministrul Alex Hawke.

ADVERTISING

La sosirea în Australia, Novak Djokovic nu a fost lăsat să intre în țară deoarece viza a fost anulată pe aeroport. Tenismenul a atacat decizia în instanță și un judecător i-a dat dreptate, decizia anulării vizei fiind revocată.

Totuși, ministrul Imigrației a decis să anuleze din nou viza. Djokovic a susținut că a fost testat pozitiv cu Covid-19 în luna decembrie, dar în ziua în care a avut rezultat pozitiv s-a întâlnit cu un grup de copii, iar a doua zi a dat un interviu pentru L'Equipe.

De asemenea, Djokovic nu a recunoscut în declarația de intrare în Australia că a călatorit și în Spania.

ADVERTISING

Novak Djokovic nu este vaccinat și a cerut o excepție pentru a intra în Australia, motivând faptul că a fost recent infectat cu Covid-19.

Australian Open va începe pe 17 ianuarie, motiv pentru care avocații lui Djokovic vor ataca rapid decizia din dorința de a avea un răspuns până luni.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!